Caixa Girona presenta el pla de viabilitat per a aquest 2010 al Banc d'Espanya

Enric Vilert demana rapidesa i reclama que 'donin suport al pla'

El 9 de març, després de treballar durant tres mesos en la fusió de caixes comarcals, el consell d'administració de Caixa Girona va decidir no aprovar les modificacions del Pla d'Integració amb Caixa Manlleu, Sabadell i Terrassa. D'aquesta manera, l'entitat bancària gironina es va desmarcar de la fusió amb les altres tres caixes i va decidir tirar endavant sola.

Després d'aquesta decisió, Caixa Girona, a instàncies del Banc d'Espanya, ha hagut d'elaborar en un mes un pla de negoci que marqui les línies estratègiques de futur de l'entitat bancària. De moment, el pla estipula les actuacions que tirarà endavant al llarg d'aquest any -només se cenyeix al 2010- i ha de servir per demostrar que Caixa Girona pot tirar endavant sola. Segons fonts de Caixa Girona, el Banc d'Espanya té sobre la taula el pla de negoci des de fa quinze dies però encara no s'ha pronunciat sobre el document.

El president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, ha lamentat que hagi passat més d'un mes des que Caixa Girona va decidir desvincular-se de la fusió i que encara hi hagi tantes incerteses sobre la taula sobre el futur de l'entitat. 'Caldria que el Banc d'Espanya i la Conselleria donessin suport al pla de viabilitat', ha opinat Vilert que exposa que això serviria per abocar llum a les incògnites que hi ha sobre la taula i demostrar que Caixa Girona pot tirar endavant 'com a entitat independent'.