Caixa Girona ajorna per unanimitat l'Assemblea General sobre la fusió en espera que s'aprovi el FROB

L'ajornament no significa que s'acabi donant per tancada la fusió entre les cuatre caixes comarcals

Després que el Consell d'Administració de Caixa Girona donés llum verd a la fusió amb les de Manlleu, Terrassa i Manresa, i que també s'aprovés el pla d'integració, restava només que l'Assemblea General avalés tirar endavant el projecte. Inicialment, la reunió de l'Assemblea s'havia convocat per al 8 de febrer, però el retard amb l'aprovació del FROB ha fet desconvocar aquesta data.

Amb la decisió que va adoptar ahir al vespre el consell de Caixa Girona, l'entitat se suma als passos que ja van fer les de Catalunya, Tarragona i Manresa. El 15 de gener passat, els consells d'aquestes tres caixes també van desconvocar les seves assemblees. Aquesta unió esperava obtenir del FROB un total de 1.315 MEUR.

En el cas de la fusió de les quatre caixes comarcals, la quantitat que es volia sol·licitar al fons ascendia a gairebé la meitat, 500 MEUR. Però l'endarreriment en l'aprovació del FROB ha fet decidir el Consell d'Administració de Caixa Girona a desconvocar l'Assemblea General.

Per unanimitat

La decisió s'ha pres amb la unanimitat de tots els membres que han assistit a la reunió. El fet que s'hagi desconvocat l'Assemblea General, però, no representa que s'abandoni la fusió. Això sí, s'endarrereix la intenció de les caixes de tenir enllestit el procés a principis d'aquest 2010. La convocatòria de l'Assemblea General s'ha ajornat sine die en espera que Brussel·les doni una resposta sobre el FROB.

Entre els motius que han comportat que el Fons no tiri endavant, hi ha també un retard del govern espanyol. I és que tot i que l'Estat va aprovar el FROB el passat juliol, no va notificar els detalls de la seva aplicació a la Comissió de la Competència de la UE fins a mitjans gener. Això ha comportat que Brussel·les hagi retret al govern estatal aquest retard.