Lloret de Mar fa tancar la discoteca 'Colossos' per deficiències elèctriques

El local no podrà tornar a obrir fins que no resolgui les irregularitats que s'han detectat durant una inspecció

L'enduriment de les inspeccions que ahir mateix van anunciar l'alcalde de Lloret i el Departament d'Interior ja ha tingut resultats. Els serveis tècnics de l'Ajuntament han fet aquest divendres una inspecció a la discoteca 'Colossos', amb capacitat per a 1.800 persones. L'avaria que va viure el local el dijous a la matinada va ser, precisament, l'espurna que va tornar a provocar nous aldarulls al municipi.

Aquella matinada l'afluència de jovent al local va ser massiva. Els turistes esperaven veure l'actuació de DJ Tiesto, però la discoteca es va quedar sense llum just abans que el discjòquei sortís. La direcció va activar els generadors, però els aparells no van tenir prou potència per fer funcionar l'aire condicionat, i per culpa de la calor i l'aglomeració de gent, alguns clients van patir lipotímies. 

Per això, la policia va obligar la discoteca a obrir les portes d'emergència i a desallotjar. Això va provocar un conflicte entre la policia, que impedia més entrades al local, i els joves que volien accedir-hi. 

El descontrol es va apoderar dels joves i molts es van enfrontar a la policia mentre es dedicaven a recórrer els carrers de la població fent destrosses al mobiliari urbà. El agents van llançar pilotes de goma i van patrullar constantment pels carrers per dispersar la multitud. La batalla campal es va saldar amb una vintena de detinguts i 22 ferits, nou d'ells policies. 

Tant l'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, com el director general de la Policia, Manel Prat, ja van anunciar un enduriment de les inspeccions per ser contundents amb els locals que tinguessin irregularitats. Aquest mateix matí, els equips tècnics de l'Ajuntament han inspeccionat el 'Colossos' i han vist com les deficiències elèctriques que van provocar l'avaria no s'havien subsanat.

Tot i que dijous a la matinada 'Colossos' va tancar, aquesta passada nit la discoteca ha obert les portes. Abans, s'havia retornat el preu de les entrades per veure DJ Tiesto als clients i se'ls havia regalat un passi i un val per a una consumició. 

Arran de les deficiències detectades, el consistori ha ordenat el tancament cautelar de la discoteca. 'Colossos' no podrà tornar a obrir fins que no hagi reparat les deficiències.

Segon local en dos dies

El tancament de la discoteca 'Colossos', focus on es van generar els aldarulls, no ha estat però l'únic que ha ordenat l'Ajuntament. Ahir mateix, l'alcalde va signar un decret que ordenava el tancament del local 'Dream Café II', situat a l'entrada de l'Avinguda Just Marlés, per incompliment de la normativa municipal. 

Lloret de Mar ha patit dues nits amb aldarulls al carrer en una setmana. Els incidents més greus es van viure aquest dijous a la matinada, però l'escalada de la tensió va arribar durant la matinada de diumenge a dilluns. 

Quan les discoteques situades a l'Avinguda Just Marlés -el cor de l'oci nocturn de Lloret- van tancar, centenars de joves turistes es van aglomerar al carrer i van envair la carretera. Llavors va començar una baralla entre dos grups de joves que es va tornar contra la policia quan van intentar dissoldre l'aglomeració i fer que la gent marxés a dormir. 

Alguns joves es van enfrontar amb la policia, a qui van arribar a llançar ampolles i gots. Els agents van disparar salves de boles de goma i van fer alguna càrrega. La batussa va acabar amb un detingut, un jove francès de 23 anys amb antecedents, que ja ha quedat en llibertat amb càrrecs.