Cassolada davant una discoteca de Blanes reclamant el seu tancament

Els veïns asseguren que no poden dormir per les nits

Els veïns dels barris d'Els Pins i la Plantera de Blanes (Selva) han explotat i la nit del dissabte van decidir mostrar el seu malestar pels sorolls nocturns manifestant-se davant la discoteca Arena reclamant el seu tancament.

Armats amb cassoles i a crits de "fora la discoteca" es van situar davant l'establiment amb una pancarta que resava "Per uns barris més segurs. Solució discoteques conflictives ja!!". Els veïns han passat tot l'estiu reclamant sense èxit a l'Ajuntament de Blanes que posi remei al soroll que es produeix a l'hora de tancament dels locals d'oci nocturn i que es respecti el descans a la matinada.

En una reunió celebrada el passat 19 de juliol el consistori va anunciar l'eliminació de les restriccions horàries a les discoteques imposades abans de l'estiu, aixecant la prohibició que imperava i permetent-los obrir una hora més tard respecte l'horari d'hivern. Al aixecar aquesta reducció horària, l’Ajuntament de Blanes volia donar un vot de confiança al sector d’oci nocturn que, per la seva banda, s’havia compromès a implementar tota una sèrie de mesures per combatre les actituds incíviques i els aldarulls que afecten els veïns d’Els Pins i La Plantera. De fet, es tractaven de tota una sèrie d’accions que ja s'havien tractat en una anterior reunió a finals de juny.

Un altre de les mesures fou posar un total de 8 controladors treballant la via pública ininterrompudament des de les 11 de la nit fins les 6 de la matinada. La seva funció és recordar a tots els usuaris dels voltants de la zona d'oci nocturn i als clients dels locals la obligatorietat de respectar la Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana. Una mesura que va aplicar la discoteca Arena fou incrementar el preu de l'entrada, passant de 12 a 15 euros, pensant que accediria un públic de més edat i més respectuós.

Amb tot, els veïns no han vist millora i dissabte van decidir sortir al carrer per mostrar el seu malestar. Aquesta és una polèmica que es porta arrossegant des de fa una dècada.