Així son les insuportables matinades a la zona d'oci de Blanes

Desenes de persones criden i es queden a la sortida de les discoteques

L'incivisme a la zona d'oci nocturn de Blanes (Selva), més concretament entre Els Pins i la Plantera, no s'atura. Aquesta matinada de divendres una veïna del carrer dels Olivers ha enregistrat des del seu balcó imatges passades les quatre de la matinada on es poden veure desenes de joves sortint de la discoteca Arena mentre criden, xisclen i parlen animadament alhora que passegen pel carrer i bé s'asseuen al terra per acabar de passar la nit.

La gravació resulta especialment corprenedora ja que davant seu s'hi troba una furgoneta dels Mossos d'Esquadra que miren amb passivitat els fets. Amb tot, els encarregats de fer complir amb les ordenances municipals que fan referència al Civisme i Convivència Ciutadana són la Policia Municipal, absents en el moment de l'enregistrament del vídeo, mentre que la policia autonòmica compleix tasques de seguretat ciutadana.

La problemàtica, que ja dura una dècada, s'accentua entre els veïns després d'escoltar com el consistori va mantenir una reunió a finals de juny amb les forces de seguretat i anunciar un increment d'efectius policials, més concretament de 45 agents dels Mossos d'Esquadra. A banda d’aquest increment, la Conselleria d’Interior també va confirmar que hi haurà dotacions de la BRIMOBrigada Mòbil- a la zona dels Pins durant l’estiu.

Ja aleshores, l’alcalde, Àngel Canosa, com el primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell, van coincidir en desitjar que, en base al treball conjunt de totes les parts implicades, es puguin arribar a concretar les mesures adequades per solucionar el conflicte.

Tanmateix, la indignació entre els veïns que pateixen aquestes escenes creix i es fa palès a les xarxes, plenes de missatges i vídeos com a testimoni de les seves nits d'insomni. En aquest sentit, el divendres de la setmana passada membres de la plataforma 'Per uns barris més segurs' van entregar unes 2.000 signatures per reclamar solucions al conflicte. Durant la trobada, l’alcalde de Blanes va explicar als membres de la plataforma que s’estan acabant de concretar algunes de les mesures que es van comentar que es podrien dur a terme.

Se'ls va dir que aquestes accions podrien ser d’aplicació immediata durant els propers dies però a data d'avui els veïns no han cap canvi.