Blanes permetrà tancar una hora més tard els locals d'oci nocturn

Vuit controladors vetllaran perquè no hi hagi soroll pel carrer

L’Ajuntament de Blanes va convocar la tarda d’ahir un acte obert per tal d'informar sobre les mesures que es posaran en marxa per resoldre la conflictivitat a la zona d'oci nocturn, principalment als barris d’Els Pins i La Plantera.

Un dels acords en que es va arribar fou la d'eliminar les restriccions horàries a les discoteques imposades abans de l'estiu, aixecant la prohibició actual i permetent-los obrir una hora més tard respecte l'horari d'hivern. Al aixecar aquesta reducció horària, l’Ajuntament de Blanes vol donar un vot de confiança al sector d’oci nocturn que, per la seva banda, s’ha compromès a implementar tota una sèrie de mesures per combatre les actituds incíviques i els aldarulls que afecten els veïns d’Els Pins i La Plantera. De fet, es tracta de tota una sèrie d’accions que asseguren ja es van estar tractant en l’anterior reunió de finals de juny.

La mesura arriba després del compromís de signar un conveni entre el consistori blanenc i les empreses que gestionen els locals de la zona, principalment amb els responsables de la Discoteca Arena. En el document s’hi inclouen tota una sèrie de mesures que aniran a càrrec del sector d’oci nocturn, i que està previst que s’apliquin a partir de la setmana vinent.

Tant Àngel Canosa com Jordi Urgell van coincidir en recordar que la resolució d’aquesta problemàtica que fa tant de temps que s’arrossega serà també amb la suma d’esforços de tots els grups polítics, amb qui es compta per fer el seguiment de l’aplicació de les mesures. Després de les intervencions inicials de l’alcalde i del primer tinent d’alcalde, va haver-hi un torn obert al públic perquè intervingués on van mostrar majoritàriament el seu escepticisme.

Controladors a la via pública i retorn dels busos llançadora

A través del conveni que s’ha de signar els propers dies, el compromís dels locals d’oci nocturn -principalment dels responsables de l’empresa que gestiona quatre dels establiments a la zona, entre ells la Discoteca Arena- és que hi haurà un total de 8 controladors treballant la via pública ininterrompudament des de les 11 de la nit fins les 6 de la matinada. La seva funció serà recordar a tots els usuaris dels voltants de la zona d'oci nocturn i als clients dels locals la obligatorietat de respectar la Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes.

Entre d’altres qüestions, la ordenança prohibeix amb sancions que poden arribar a una quantitat màxima de 3.000 euros cometre i/o ser protagonista d’actituds incíviques a la via pública. Accions com ara orinar, defecar o escopir; consumir begudes alcohòliques; actituds vandàliques, agressives o negligents; o bé pertorbar la convivència ciutadana fent soroll. Els controladors, que aniran degudament identificats, estaran coordinats per la Policia Local de Blanes, que els dirà quins carrers han d’anar a cobrir pels voltants de la zona d’oci nocturn.

També es restablirà el servei d’autobusos llançadora des de la Discoteca Arena fins l’Estació de tren, que aniran fent viatges de forma contínua des de les 5 de la matinada fins les 7 del matí, propiciant que es pugui fer un desallotjament esgraonat del local. L’objectiu d’aquesta darrera mesura és impedir que durant els viatges a peu de tornada dels grups de joves que surten de l’establiment es cometin la majoria d’actes vandàlics que solen produir-se, com ara retrovisors trencats i altres conductes incíviques.

Campanya de sensibilització de civisme

Un altre dels compromisos a què s’ha arribat amb els representants de la Discoteca Arena és que el preu de les entrades passarà a ser de 15 euros enlloc dels 12 euros que costa actualment. L’increment s’espera que ajudi a seleccionar el tipus de públic. Per últim, tots els locals d’oci nocturn s’han compromès a fer una campanya de sensibilització instal·lant rètols visibles on es recorda que s’ha de complir la Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana, i demanant explícitament que es respecti el descans dels veïns i no es faci soroll ni aldarulls a la via pública.

En cas que es comprovi que s’incompleix algun dels punts de l’acord, el conveni quedarà automàticament trencat. D’altra banda, durant la reunió d’ahir també es va acordar que d’aquí a un mes es convocarà una nova reunió per avaluar si les mesures aplicades estan donant un bon resultat.