Veïns de Blanes es reuneixen amb els portaveus reclamant més seguretat als barris

Han demanat solucions als actes vandàlics com els de la setmana passada

La tarda d’aquest passat divendres va tenir lloc una reunió de la Plataforma ‘Per uns Barris Segurs’ i els portaveus de les forces polítiques que formaran el futur plenari de l’Ajuntament de Blanes en el nou mandat sorgit de les eleccions del 26 de maig. A petició del col·lectiu, es van convidar les cinc formacions que han obtingut representació: ERC, PSC, Blanes En Comú Podem, Junts per Catalunya i Ciutadans.

Van assistir representants de quatre de les cinc forces llevat de C’s, que va excusar la seva presència per motius laborals. Per la seva banda, la Plataforma ‘Per uns Barris Segurs’ va estar encapçalada per Paco Gallego i Rafael Arroyo, els quals d’entrada ja van agrair la presència a la reunió d’Albert Sanz (ERC), Mario Ros (PSC), Jordi Urgell (Blanes ECP), així com Mia Ametller i Nacho Codina (Junts x Blanes). La reunió es va allotjar al local de Blanes En Comú Podem.

Durant més d’una hora, van posar sobre la taula la problemàtica que afecta els barris d’Els Pins i La Plantera al voltant de la Zona d’Oci Nocturn. Més que recordar els actes vandàlics, incivisme i aldarulls, es va parlar de solucions, plantejar quines accions es poden dur a terme per posar fi d’una vegada per totes a una problemàtica que fa uns anys es reduïa a sorolls i molèsties acústiques, però que ara ha acabat sent un calvari.

El què demanaven els membres de la plataforma, en una paraula, era el compromís dels portaveus de les cinc formacions que estaran a l’Ajuntament de Blanes durant el proper mandat 2019-2023. Una nova etapa que s’obrirà tot just d’aquí a una setmana, el dissabte 15 de juny, amb el Ple d’Investidura que tindrà lloc al Teatre de Blanes a les 12 del migdia.

Diverses propostes

Abans de res, unànimement es va lloar la tasca de la Policia Local de Blanes, que ha afrontat el problema des del minut zero, fent gala de la seva professionalitat durant tots aquests anys. En aquest sentit, es va fer referència a la ràpida actuació que hi ha hagut aquesta setmana amb la identificació i detenció de el presumpte autor de l’incendi dels tres vehicles la matinada del passat diumenge molt a prop de la Zona d’Oci Nocturn, així com de la imputació del joves que va causar diverses destrosses.

També es va agrair el suport de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Selva Litoral amb seu a Blanes, tot i que també es va deixar clar que una de les possibles solucions per acabar amb la problemàtica passaria perquè hi haguessin més dotacions externes d’aquest cos policial. En aquest darrer sentit, una de les propostes que va ser més compartida va ser demanar una reunió amb el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch.

Seria en aquesta reunió on se li plantejaria la necessitat de reforçar amb més presència policial els caps de setmana a Blanes, així com d’altres propostes que es van tractar en la reunió. Un dels exemples és fer controls massius en els trens que viatgen a Blanes la nit del dissabte, en les diferents estacions del recorregut, per evitar que arribin fins aquí els potencials autors d’aldarulls i actes vandàlics.

D’altra banda, es va tractar l’actual situació en què es troba el tema. L’alcalde en funcions, Mario Ros, va recordar que s’està en procés d’aplicar un decret de reducció horària a tota la Zona d’Oci Nocturn que afectaria vuit locals, sis dels quals han presentat al·legacions en contra. Durant aquests dies es dictaminarà què es fa amb aquestes al·legacions, la qual cosa podria donar pas a l’aplicació definitiva del decret si es rebutgen.

Noves accions de la Plataforma

Abans de tancar la reunió, els membres de la plataforma van informar als polítics sobre les futures accions que tenen previst emprendre, remarcant que sempre es tractarà d’accions pacífiques. Aquest diumenge 9 de juny, es continuarà recollint signatures, en aquesta ocasió a la plaça d’Els Pins, i també es començaran a distribuir 100 pancartes reclamant solucions.

Les pancartes, costejades per la plataforma, està previst que llueixin en places i balcons dels barris de La Plantera i Els Pins. Tant en llocs públics com en aquells domicilis privats que accedeixin a penjar-les. Des de la plataforma, es considera que això no va en contra de qui entri a governar a l’Ajuntament de Blanes, sinó que el què farà és fer pressió per ajudar als seus representants a elevar la necessitat de posar fi a la problemàtica fins a la Generalitat, o fins i tot fins al govern de Madrid si fes falta.