Recullen signatures a Blanes per posar fi als conflictes generats amb les discoteques

Ja porten 522 firmes i es manifestaran dijous

Un grup de veïns dels barris d’Els Pins i La Plantera de Blanes (Selva), han iniciat un seguit de campanyes a través d'una plataforma anomenada ‘Per uns Barris Segurs’, que vol posar de relleu el seu rebuig a la problemàtica que generen els locals d'oci nocturn en el seu barri.

La primera acció va tenir lloc ahir quan es van recollir 205 signatures que, afegides a les que ja es portaven reunides amb anterioritat, sumen actualment un total de 522 firmes de suport. Ahir la recapta es va fer en una carpa instal·lada al Passeig de Mar, i les dues properes jornades s’han programat d’una banda pel diumenge 2 de juny a La Plantera, i de l’altra pel diumenge 9 de juny al Passeig de S’Abanell, a l’alçada de la Plaça del Vilar.

Abans de demanar la signatura de suport, els veïns i veïnes lliuren als interessats un full informatiu on s’explica el motiu d’aquesta acció. D’altra banda, en la carpa on es recullen les firmes hi ha penjada una pancarta molt explícita, amb fotografies que il·lustren la petició: ‘Per uns barris més segurs. Solució discoteques conflictives ja!!’.

Concentració durant el debat

En el full informatiu s’explica que els veïns dels barris d’Els Pins i La Plantera fa molt de temps que pateixen una problemàtica motivada pels usuaris de la Zona d’Oci Nocturn d’Els Pins. Així, s’enumeren des de trencament de vidres i retrovisors als vehicles estacionats a la zona fins a defecacions, relacions sexuals i altres comportaments incívics de tot tipus, així com baralles i trencadisses a les porteries dels edificis i en les entrades de les cases, així com a la mateixa via pública.

Continuen explicant que tot això afecta la seva tranquil·litat, les seves propietats i habitatges, que han patit una forta devaluació patrimonial, així com als allotjaments turístics, afectant negativament la imatge del municipi. Per aquests motius, demanen la signatures de suport: “Demanem el vostre suport amb les vostres signatures per pressionar les autoritats, tant l’Ajuntament com Policia Municipal, Mossos d’Esquadra i Conselleria d’Interior i, quan arribi el moment oportú, emprendrem accions més contundents com manifestacions al carrer, etc”.

En aquest darrer sentit, una de les accions més immediates tindrà lloc aquesta mateixa setmana, la darrera de la campanya electoral per les municipals 2019. Per això, s’ha convocat una concentració per aquest dijous 23 de maig a les 7 de la tarda, una hora abans que comenci el debat electoral dels comicis municipals que es farà a partir de les 8 del vespre al Teatre de Blanes.

El punt de trobada serà al Passeig de Mar, a l’alçada del Carrer Ample. Segons han avançat alguns dels portaveus de la plataforma, es tracta d’una concentració pacífica que no pretén entorpir l’acte pública on participaran els candidats de les 10 llistes, sinó que serà un toc d’atenció envers la seva problemàtica.

Precisament el full informatiu que es va distribuir ahir durant la recollida de signatures es tanca amb una declaració d’intencions en referència a les accions i mobilitzacions que volen emprendre: “Sempre seran accions pacífiques i coordinades amb les autoritats competents per arribar a resoldre aquest greu problema d’inseguretat ciutadana, incivisme i vandalisme que està degradant la nostra gent, la imatge de Blanes i la societat en general”.