Recullen unes 2.000 firmes demanant més seguretat a la zona d'oci nocturn de Blanes

La problemàtica ja fa més de deu anys que dura

Representants de la plataforma veïnal ‘Per uns barris més segurs’ han lliurat a l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, les signatures que han estat recollint durant els darrers mesos. L’objectiu d’aquesta acció, que es va iniciar presencialment a finals de maig, és que es trobi una solució a la problemàtica que es pateix a la zona d’oci nocturn, a cavall entre els barris d’Els Pins i La Plantera.

El col·lectiu de veïns blanencs ha lliurat a l’alcalde 1.568 firmes que han recollit en taules instal·lades a peu de carrer, i unes altres 411 s’ha fet digitalment, a través de la xarxa. Al llarg dels darrers mesos s’han fet tres jornades matinals de recapta de suports: el 19 de maig es va fer al Passeig de Mar; el 2 de juny a La Plantera; i el 9 de juny al Passeig de S’Abanell.

La recollida de firmes s’aixoplugava sota una pancarta molt explícita on es demanava: “Per uns barris més segurs. Solució discoteques conflictives ja !!”. D’altra banda, també s’han manifestat en dues ocasions: la primera va ser el 23 de maig, coincidint amb el Debat Electoral dels candidats a les Municipals del 26-M, i la segona justament amb motiu del Ple d’Investidura, que va tenir lloc el 15 de juny.

S’aplicaran mesures per resoldre la problemàtica

L’entrega de signatures a l’Ajuntament de Blanes, representat per l’alcalde, va tenir lloc el matí d’aquest passat divendres al despatx d’Alcaldia. Posteriorment, els representants de la plataforma van registrar-les al Registre d’Entrada de l’Oficina de l’AMIC, perquè en quedi constància oficial.

Àngel Canosa va agrair als membres de la plataforma l’interès mostrat per resoldre una problemàtica que es produeix des de fa més d’una dècada. En aquest sentit, va reiterar el què ja es va expressar en una reunió mantinguda a finals de juny amb tots els col·lectius implicat en aquesta qüestió: que la suma d’esforços de totes les parts ha de contribuir a poder trobar una solució que el consistori blanenc és el primer interessat en resoldre.

Tanmateix, en aquesta reunió els representants de la plataforma ‘Per uns barris més segurs’ que van assistir-hi van anunciar la intenció del col·lectiu de fer un pas enrere en les seves accions. Segons van explicar, davant el fet que s’havia complert l’objectiu que va menar la seva creació, entenien que ara feia falta seguir-ho de prop i veure com evolucionava el tema.

Durant la trobada d’ahir divendres, l’alcalde de Blanes també es va referir a aquesta reunió per explicar als membres de la plataforma que, tal com es va avançar durant la mateixa, s’estan acabant de concretar algunes de les mesures que es van comentar que es podrien dur a terme. Aquestes accions podrien ser d’aplicació immediata durant els propers dies.