El Congrés aprova una iniciativa per accelerar els tràmits de desdoblament de la N-II a Girona

La petició demana reempendre les obres de desdoblament i licitar el segon trimestre de 2010 els trams restants

El diputat de CiU per Girona, Jordi Xuclà, ha manifestat la seva 'satisfacció' per l'acord assolit amb el Grup Socialista en la mesura que permetrà donar un impuls a aquestes obres que pateixen 'una gran demora' i estan generant 'malestar' entre els ciutadans. 'Aquesta iniciativa imposa un gir radical en el desdoblament de la N-II paralitzat des de desembre de l'any 2007', ha explicat.

'Aquest és l'inici d'un nou calendari i un ritme molt més decent de desdoblament de l'autovia en la demarcació amb menys quilòmetres d'autovia de tot l'Estat. Serem exigents i especialment vigilants amb el compliment d'aquest compromís de tot l'arc parlamentari', ha assegurat Xuclà,

Per part del PSC, Juli Fernández, amb qui CiU ha pactat aquesta iniciativa, ha reconegut que 'el desdoblament de la N-II al seu pas per Girona, té un retard important, i que és una de les principals preocupacions en l'àmbit de les infraestructures, de tota la societat gironina. Una prioritat, per al progrés social i econòmic, i per a avançar en al millora de les infraestructures de mobilitat'. Per aquest motiu, ha explicat 'amb el present acord traslladem a la societat gironina, la ferma voluntat d'accelerar les obres del desdoblament de la N-II, unes obres molt importants per a Girona, però que alhora, les obres i actuacions es faran dins del marc dels acords del govern i la Generalitat de Catalunya, com no podia ser d'altra manera'.

El parlamentari de CIU s'ha felicitat per aquest pacte que permetrà tirar endavant aquesta iniciativa parlamentària i donar així una solució als ciutadans de les comarques de Girona, facilitant la seva mobilitat per la N-II.

La moció aprovada pel Ple del Congrés permetrà un impuls 'efectiu i definitiu' d'aquestes obres de vital importància per a la competitivitat, productivitat i seguretat vial en les comarques de Girona. Xuclà ha assenyalat que el desdoblament de la N-II 'és la gran obra pendent' a la demarcació de Girona.

En aquest sentit, ha recordat que dels 101,4 quilòmetres d'autovia de la N-II al seu pas per les comarques de Girona fins a ara només hi ha vuit kilometres en servei. Aquesta situació, ha afirmat, ha vingut generant una 'frustració notable' en la societat per motius de seguretat vial, un terç dels accidents mortals que es van registrar en les carreteres a Girona en 2009 es van produir 'en una N-II molt insegura i amb gran concentració de punts negres'. A més a més, també ha provocat 'frustració', ha afegit, en sectors econòmics que 'veuen llastrada la seva competitivitat' per aquest dèficit en les infraestructures.