Blanco es compromet a licitar les obres de l'N-II entre Caldes i Maçanet abans que acabi l'any

Ho ha dit en resposta a les preguntes del senador per Girona de l'Entesa Catalana de Progrés, Miquel Bofill

El senador per Girona de l'Entesa Catalana de Progrés, Miquel Bofill, ha preguntat al ministre de Foment, José Blanco, durant la sessió de control al govern espanyol quina resposta dóna el Govern estatal a les demandes dels ciutadans i de les institucions de Girona pel que fa a l’acabament de les obres del tram Caldes de Malavella-Sils de la N-II, i els terminis d’execució dels altres trams per tal de complir el compromís de tenir totalment acabat el desdoblament del la N-II al seu pas per les comarques de Girona el 2015.

El ministre de Foment ha explicat que 'el desdoblament de la N-II per Girona és una actuació prioritària' per al govern espanyol. 'Sóc conscient de les dificultats que han sorgit durant la seva execució i estem adoptem les mesures necessàries per a superar-les i per impulsar la seva execució precisament en aquest any 2010 perquè es pugui convertir en una actuació de manera definitiva'.

Per aquest motiu, aquesta actuació s'inclourà, ha anunciat el ministre dins el Pla de col·laboració públic-privada d'infraestructures que presentarà en el mes de març. A més a més, amb motiu de les dificultats financeres de l'empresa adjudicatària, en suspensió de pagaments, es 'rescindirà de manera immediata' el contracte del tram Sils- Caldes de Malavella, amb 'la finalitat que aquest any pugui licitar-se novament i per tant es puguin reprendre les obres en el termini més breu possible'.

El ministre de Foment ha recordat que a la demarcació de Girona hi ha actuacions en marxa per més de dos mil milions d'euros, 'és la inversió més gran de la història de la provincia de Girona', ha assegurat el ministre.

Sobre les actuacions a la N-II, Blanco ha detallat que el Ministeri ja té el projecte redactat i aprovat en el tram Tordera- Maçanet, en el tram Maçanet-Sils s'està redactant un nou projecte que es conclourà abans d'un mes i entre Sils-Caldes de Malavella ja s'està en tràmits per resoldre el problema que ha provocat el concurs de creditors.

El senador de l'Entesa, Miquel Bofill, ha exposat al ministre la 'profunda preocupació' del territori pels 'successius retards' d'aquesta obra que porta 'empantanegada' molt temps i que 'no es pot preveure cap data de finalització raonable'. Bofill entén que s'han de 'posar els mitjans' perquè l'obra avanci i ha recordat que els ajuntaments i la Diputació de Girona han demanat que la retallada pressupostaria prevista per superar la crisi no afecti aquesta obra. De la mateixa manera, Bofill ha detallat les mobilitzacions de la ciutadania reclamant la finalització de l'obra.

Bofill ha explicat que, després de 4 anys d'obres, només està acabat un tram de 8 kilòmetres, quan als últims 15 anys els gironins estan escoltant la promesa del desdoblament de la N-II i la seva transformació en autovia. El senador també ha denunciat que en el tram entre Caldes de Malavella i Sils, adjudicat fa 4 anys, no es treballa des de fa un any i les obres estan interrompudes.


 
  • Bofill ha exposat al ministre la 'profunda preocupació' del territori pels retards de l'obra
  • Blanco es compromet a licitar les obres de l'N-II entre Caldes i Maçanet abans que acabi l'any