Espadalé reclama un front comú polític i social perquè s'acabi el desdoblament de la N-II

Miquel Bofill (ERC) preguntarà al Ministeri de Foment quines accions pensa emprendre per desencallar les obres

La crisi econòmica fa que l'Estat hagi anunciat que retallarà les inversions en infraestructures i, segons ha confirmat Espadalé, l'ampliació de l'autopista AP-7 estarà enllestida a finals del 2011. El president de la Cambra admet que això suposa un 'perill' perquè des del govern espanyol creguin que a les comarques gironines ja n'hi ha prou amb una artèria de comunicació, encara que sigui previ pagament, i posposin el desdoblament de la N-II.

Domènec Espadalé ha afirmat que des de la Cambra tenen en ment defensar que el desdoblament de la N-II tiri endavant i, per això, afirma que seran 'més punyents' i que no donaran treva a l'hora d''exigir, exigir i exigir'. 'Si hem de ser més crítics ho serem', ha afirmat Espadalé que comenta que és incomprensible que els únics tres trams de l'obra estiguin aturats per 'no se sap ben bé què'.

Centenari i Girona 2020

Enguany la Cambra de Comerç de Girona celebra el centenari en un any marcat per la crisi, les eleccions a la presidència de la Cambra i un nou projecte de futur. Després de 'l'èxit' de la planificació del Girona 2010, ara la Cambra ha encarregat un nou estudi amb llindar el 2020 per veure quines són les necessitats de les empreses de la demarcació i també analitzar les infraestructures necessàries. A més, també servirà per analitzar els punts foscos del Girona 2010 i veure quines propostes han quedat sobre la taula i qui n'és el culpable.

Els actes de commemoració del centenari han començat amb l'estrena d'un nou logotip. El 5 de març hi haurà el ple del Consell Superior de Cambres d'Espanya i tindrà lloc a la seu de Girona. El mateix vespre hi haurà un concert a càrrec del tenopr Josep Carreras. També faran un llibre que repassa els 100 anys d'història. El dia que la Cambra fa cent anys és el 24 de juny, el dia de Sant Joan.

Pregunta al Senat

El senador per Girona de l’Entesa Catalana de Progrés, Miquel Bofill, preguntarà al Ministeri de Foment el proper dimarts 23 de febrer, al Ple del Senat, quina resposta dóna el Govern estatal a les demandes dels ciutadans i de les institucions de Girona pel que fa a l’acabament de les obres del tram Caldes de Malavella-Sils de la N-II, i els terminis d’execució dels altres trams per tal de complir el compromís de tenir totalment acabat el desdoblament del la N-II al seu pas per les comarques de Girona el 2015.

Bofill explicarà que, després de 4 anys d’obres, només està acabat un tram de 8 kilòmetres, quan als últims 15 anys els gironins estan escoltant la promesa del desdoblament de la N-II i la seva transformació en autovia. Bofill també denunciarà que en el tram entre Caldes de Malavella i Sils, adjudicat fa 4 anys, no es treballa des de fa un any i les obres estan interrompudes. Segons el senador, el descontent és tan gran per l’augment dels accidents que s’han celebrat manifestacions de protesta i els ajuntaments dels municipis afectats així com la Diputació de Girona han exigit al Govern de l’Estat que acceleri les obres i compleixi els terminis d’execució promesos per al conjunt de l’obra.