Nadal diu que 'en els propers mesos' l'estat desencallarà les obres aturades a la N-II

Des de la Diputació de Girona es va demanar una sol·lució en el darrer ple del mes de febrer

El conseller del DPTOP, Joaquim Nadal, ha visitat aquest matí una nova rotonda que el departament ha construït a una perillosa cruïlla a Verges (Baix Empordà). Allà, Nadal ha assegurat que en els propers mesos –i abans que acabi l'any- l'Estat haurà desencallat els trams en obres que des fa mesos estan aturats a causa de la fallida econòmica de l'empresa que s'havia d'encarregar dels treballs.

Malgrat Nadal s'ha mostrat confiat que en pocs mesos les obres tirin endavant, ha donat la raó al subdelegat del govern estatal a Girona, Francesc Francisco-Busquets, que la setmana passada es va reunir amb els alcaldes afectats i no els va assegurar cap calendari per avançar en aquests trams que, per Nadal, són els 'més escandalosos' pels retards que acumulen.

El conseller s'ha mostrat partidari que els trams que ja estan adjudicats es facin amb finançament pressupostari vinculat, segons ha indicat, a la disposició tercera de l'Estatut. Ara bé, per als nous trams, Nadal ha apuntat que la fórmula hauria de ser mixta, entre capital públic i privat. No obstant això, ha afirmat que serà el ministre Blanco qui en donarà els detalls 'en els propers dies' quan presenti el pla global.

D'altra banda, el conseller ha confirmat que el desdoblament de la N-II a Girona –vinculat als quatre carrils de l'AP-7 en aquesta zona urbana- ja s'ha adjudicat i que està pendent de licitació el tram Tordera-Maçanet de la Selva, amb un cost de 263 MEUR.

La C-31, acaba de La Tallada a Vilamacolum

El conseller ha visitat aquest matí una rotonda a Verges (Baix Empordà) que evita una cruïlla situada al mig del municipi. Posteriorment, s'ha acostat a Viladamat (Alt Empordà) on ha visitat un tram de 16 quilòmetres de la C-31 que ja s'ha acabat i que està obert per Setmana Santa, tot i que la previsió, segons ha recordat Nadal, era acabar-la per l'estiu. Es tracta del tram de la Tallada d'Empordà a Vilamacolum, un tram que, a banda de millorar notablement les prestacions de la via –que anteriorment no tenia ni vorals- evita el pas per l'interior de sis poblacions. Aquesta via serveix per unir el Baix i l'Alt Empordà de manera més eficient i ara està pendent que es faci el tram pendent, de la Tallada fins a Verges.

D'altra banda, el conseller també ha detallat que la nova rotonda de Llambilles (Gironès) -que ha de ajudar a regular millor el trànsit cap a la Costa Brava centre- també ha entrat en servei abans del que estava previst i ha detallat que el nou giratori que s'ha començat a fer a Parlavà (Baix Empordà) estarà llest a l'estiu.