L'Estat no té fixat el calendari de represa de les obres de la N-II en els trams gironins

El consell d'alcaldes de la Selva ha aprovat una moció per demanar el peatge gratuït de Maçanet a Sarrià

Des que les obres de desdoblament de la N-II a la demarcació de Girona es van aturar en diferents períodes encara no hi ha un calendari fixat per part de l'Estat. El més conflictiu, el que va de Caldes a Sils, aturat des de fa nou mesos per la fallida d'una de les empreses constructores, està pendent de rescindir-se el contracte i licitar-se de nou però encara no hi ha data. El subdelegat del govern espanyol a Girona ha assenyalat que des de Madrid s''hi està treballant' però no es poden donar terminis a dia d'avui. Tampoc està clar quan es reprendran les obres dels trams que van de Sils a Maçanet, aturat des de fa més d'un any per l'encariment del projecte per les millores reclamades dels ajuntaments, i el que va de Tordera a Maçanet, el projecte del qual ja està acabat però està també pendent de licitar.

Davant aquesta incertesa, el consell d'alcaldes de la Selva ha aprovat aquest dilluns una moció on es denuncia la 'indefensió' i 'impotència' dels municipis afectats per aquestes obres alhora que recorden que es tracta d'una infraestructura 'llargament reivindicada' que ja porta anys de retards i de gran importància estratègica per al territori. Demanen a Foment que se'ls informi amb claredat sobre el termini d'execució d'aquesta obra i que es destinin tots els esforços perquè la represa sigui 'immediata'. Mentrestant, demanen que s'adeqüi el traçat provisional, millorant-ne el ferm, l'enllumenat i la senyalització per tal de garantir-ne la seguretat i que el tram d'autopista que va de Maçanet de la Selva i Sarrià sigui gratuït per a tots els usuaris fins que no finalitzin les obres.

Sobre aquest últim punt, el subdelegat del Govern ha explicat que 'ho veu complicat i difícil' però que si el consell d'alcaldes li fa arribar aquestes demandes, ell les traslladarà a Foment i també a la concessionària de l'autopista. Francisco-Busquets ha expressat el compromís de continuar treballant amb els alcaldes per millorar la seguretat i comoditat dels trams que estan pendents. En el cas de les runes que hi ha acumulades a les obres, arraconades des de fa mesos als laterals, ha apuntat que 'si s'allarga més el procés, ens hem compromès a tenir-ho i més aplanat i més discret i que no sembli un abocador incontrolat'.