Blanco assegura que aquest 2010 desencallarà el desdoblament de la N-II a les comarques gironines

Nadal ha demanat a Blanco que inclogui aquests trams en les inversions extraodinaries de 17.500 MEUR

El ministre de Medi Ambient, José Blanco, ha afirmat durant la seva primera visita a Girona com a ministre que 'avui més que mai és prioritari' impulsar el desenvolupament de la xarxa de transports a Girona. 'Ho he tingut molt clar des que sóc ministre i també m'ho recorda el conseller (Nadal) i els diputats al Congrés', ha indicat Blanco que ha manifestat que al 2009 l'Estat va destinar 670 MEUR a la millora de les infraestructures de transport. Una xifra que, segons ha assenyalat, supera en un sol any tota la inversió feta per l'Estat entre els anys 1998 i 2003, sota el govern del PP.

Tot i no entrar en detalls, Blanco sí ha dit que està prenent 'les mesures necessàries' per desencallar de 'manera definitiva' les obres a la N-II, una carretera on l'Estat només ha desdoblat el tram de Girona a Caldes i on fa mesos que hi ha dos trams parats. Després de les declaracions del ministre, el conseller Nadal ha donat alguns detalls més sobre les idees de Blanco per desencallar el desdoblament d'aquesta carretera.

Nadal ha indicat que Foment està treballant amb una fórmula que permeti enfocar el projecte amb els trams Tordera-Maçanet (pressupostat en 265 MEUR) i Maçanet-Fornells de la Selva i la continuïtat fins a la frontera francesa, enlloc de trams tant fraccionats. 'El ministre m'ha dit que la concreció de la solució es produirà en menys d'un mes i crec que tots sabem que aquesta és una resposta que ha de donar de manera immediata', ha afirmat Nadal.

Ara bé, el conseller ha indicat que si finalment l'obra es paga amb diners procedents de la disposició tercera o es fa mitjançant una fórmula público-privada per concessió és una decisió que haurà de prendre el ministre.