Nova manifestació per exigir que es reprenguin les obres de la N-II a Caldes de Malavella

Prop de 100 persones s'han reunit a peu de la N-II i han tallat el trànsit causant un quilòmetre de retencions

Un centenar d'usuaris de la N-II i veïns dels pobles de Caldes de Malavella, Riudellots de la Selva, Riudarenes, Vilobí d'Onyar, Sils i Vidreres s'han manifestat per protestar per l'aturada de les obres entre Caldes de Malavella i Maçanet de la Selva des de l'estiu del 2009. Alcaldes de municipis propers i diversos polítics de les comarques de Girona han assistit a l'acte de protesta. El portaveu de la iniciativa popular, Xavier Tresserras, ha explicat que 'se'ls ha acabat la paciència', ja que estan 'farts de promeses de l'Estat i de terminis incomplets'. Segons ha destacat, 'el govern espanyol només actua a cops de manifestacions' i afegeix, que 'si és així, els actes de protesta seguiran fins que la situació se solucioni'.

Tresserras ha explicat que abans de cada mobilització es fan alguns treballs a la cruïlla de Caldes 'per marejar la perdiu i fer veure que fan alguna cosa perquè així no ens queixem'. La setmana anterior a la primera mobilització, que es va fer el passat 30 de gener, les actuacions que es van dur a terme van ser l'eixamplament amb terra als voltants de la carretera i la reparació d'algun camí. I uns dies abans d'aquesta segona concentració, han asfaltat un tram de la via i han pintat algunes de les ratlles. El portaveu de la iniciativa popular també ha explicat que 'això passa perquè som catalans i perquè les inversions a Catalunya cada vegada es retallen més', i ha finalitzat remarcant que 'això deixa clar que és una maniobra política'.

Els manifestants demanen que es reprenguin les obres de transformació de la carretera en autovia, ja que l'empresa constructora que se n'encarregava va fer fallida l'estiu del 2009 i des de llavors les obres estan aturades. També destaquen que el tram on s'han manifestat – la cruïlla de Caldes de Malavella- és un dels punts de la via amb més perillositat per als conductors.


Front comú

La manifestació ha coincidit amb les declaracions que ha fet aquest divendres el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, que exigeix que la retallada del pressupost que va anunciar el Ministeri de Foment no afecti la represa de les obres. Espadalé reclama un 'front comú polític i social' per evitar que el desdoblament de la N-II segueixi aturat.