Nadal contradiu ICV i assegura que el PSC mantindrà a Vista Alegre una comissaria si governa

Amb la construcció de la seu de la regió policial a Salt ICV volia deixar l'edifici de Vista Alegre sense ús

Just un dia després que el president del Govern, José Montilla, hagi anunciat que no pensa reeditar el tripartit comencen a donar-se les primeres crítiques entre els socis de govern. En clau local, el primer secretari dels socialistes a Girona i conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha contradit al número 2 d'Interior, Joan Boada, sobre l'ús que han de tenir les dependències policials del barri de Vista Alegre.

Interior va anunciar la construcció a Salt de la seu central dels Mossos d'Esquadra que, fins ara, ha estat ubicada a unes dependències al barri de Vista Alegre que han quedat petites. Inicialment, ICV volia deixar Girona sense comissaria -només amb una oficina de denúncies a la seu de la Generalitat- una postura que va enutjar l'alcaldessa de Girona, la socialista Anna Pagans.

Finalment, Interior va anunciar un canvi de rumb. Les dependències de Vista Alegre quedarien buides i sense un ús assignat i l'edifici on actualment hi ha Trànsit, a la carretera de Santa Coloma, acolliria una comissaria. Ara bé, aquesta decisió sembla no haver agradat al PSC que, en clau electoral, ha promès mantenir la comissaria de Vistalegre -més cèntrica que les dependències de Trànsit- oberta.

Segons Nadal, ICV va decidir deixar sense ús Vista Alegre de manera 'unilateral' i, per tant, el PSC vol canviar aquesta decisió. Nadal ha acusat el seu soci de Govern de prendre la decisió 'de forma precipitada'. 'La idea d'establir la regió policial a Salt és bona però prescindir de la de Vista Alegre és una mala idea', ha assegurat.

El PSC, contra la prostitució a l'àmbit públic

La consellera de Justícia i número dos del PSC, Montserrat Tura, ha declarat en una entrevista aquest cap de setmana que els socialistes regularan 'per llei' la prostitució. En la mateixa línia s'ha pronunciat Nadal que ha afirmat que es poden fer 'canvis normatius' per eradicar la prostitució dels espais públics i les carreteres.

'Es poden buscar figures que permetin atacar aspectes delictius com les situacions on la dona és forçada i també preveure accions respecte els que abusen del servei de la prostitució', ha posat per exemple Nadal. Preguntat sobre perquè no s'havia abordat l'assumpte aquesta legislatura, el conseller ha assegurat que s'havien establert altres prioritats. Però ha afegit que, actualment, és d'una 'urgència total' acabar amb aquest problema.