Obre l'oficina de denúncies dels mossos, pas previ a la desparició de la comissaria de Vista Alegre

La seu de Trànsit situada a Mas Xirgu es convertirà en una Àrea Bàsica Policial (ABP)

La nova oficina de denúncies ubicada a la seu del Govern a Girona estarà oberta les 24 hores del dia, tots els dies de l'any. Comptarà amb un servei per atendre denúncies i consultes ciutadanes, a més d'un servei especialitzat per casos de violència de gènere que anirà a càrrec del Grup d'Atenció a la Víctima.

L'oficina s'organitza en dues plantes de més de 200 metres quadrats cadascuna. A peu de carrer, a la planta baixa, hi ha un espai destinat a l'atenció al ciutadà amb una recepció, sala d'espera, cinc locutoris on els ciutadans faran les denúncies, dos espais de denúncia ràpida i un despatx de gestió de l'oficina. A la primera planta, hi ha l'àrea de seguretat ciutadana i el grup d'atenció a la víctima, a més a més d'una zona destinada a l'ús dels treballadors –menjador i vestidors.

El secretari general d'Interior, Joan Boada, considera que amb la posada en marxa d'aquesta nova oficina de denúncies, hi haurà un salt qualitatiu pel que fa a l'assistència als ciutadans i a les condicions de treballs dels Mossos d'Esquadra a Girona. 'Hi guanya molt la policia de la Generalitat amb aquestes noves oficines i hi guanyen molt els ciutadans i ciutadanes de les comarques gironines', ha afirmat Boada que ha qualificat de 'substancial' la millora.

Boada ha defensat que en aquests moments de crisi, els serveis de seguretat i d'emergència no poden veure's afectats per la retallada de pressupost. 'En la seguretat i en les emergències per nosaltres no hi ha crisi qui valgui', ha afirmat. 'Hem de continuar amb les inversions', ha afegit Boada.