La discoteca St Trop fa un minut de silenci a porta tancada pel jove italià mort

Hi van participar treballadors i direcció de l'establiment

La direcció de la discoteca St Trop de Lloret de Mar (Selva) on el passat 12 d'agost va morir un jove italià de 22 anys fruit d'una baralla amb tres persones de nacionalitat russa, van celebrar ahir un minut de silenci en homenatge a la víctima.

Segons el propietari de l'establiment, Carlos Rodríguez, "aquella fou la nit més trista dels 55 anys d'història de la discoteca". Per la seva banda els treballadors de l'establiment duien cartells on s'hi podia llegir frases de l'estil "no més violència als espais d'oci nocturn" en català, castellà, anglès, italià i francès.

Tanmateix l'acció no va poder ser vista per ningú ja que, curiosament, aquesta va tenir lloc a porta tancada i abans d'obrir el local al públic.

Reobertura

L'Ajuntament de Lloret va decidir ahir aixecar el tancament cautelar que va decretar, després de comprovar que el local incomplia la normativa en matèria de seguretat (perquè, tot i tenir nou controladors d'accés, no disposava de cap vigilant).

Aquest dimecres, l'advocat del local ja va presentar presencialment tota la documentació que li requeria el consistori. En concret, la memòria de seguretat i el pla d'autoprotecció del St. Trop. La documentació també incloïa els contractes de dos vigilants de seguretat.

Ara, després que els diferents departaments s'hagin estudiat la documentació i li hagin donat el vistiplau, l'Ajuntament va emetre el decret que permet que el St. Trop pugui reobrir. La discoteca, que té 55 anys d'història, ho va fer ahir a la nit. Precisament, l'advocat del local, Joaquim Boadas, havia demanat celeritat al consistori, perquè la discoteca es troba en concurs de creditors i –segons va dir- si no podia reobrir els seus 48 treballadors corrien el risc de perdre la feina.

El crim va tenir lloc pels voltants de les tres de la matinada del dissabte. La víctima, un turista italià de 22 anys, va rebre una coça a la cara, que li va provocar ferides irreversibles. L'autor material del crim és un jove txetxè, a qui els Mossos d'Esquadra van detenir la mateixa nit, juntament amb dos amics seus que també havien participat en la baralla.

El noi es troba ingressat en presó provisional. Els altres dos van quedar en llibertat, tot i que a un el jutjat li va prohibir sortir de l'espai Schengen. Se'ls acusa d'un delicte d'homicidi.

Requeriment a disset locals d'oci nocturn

Arran del crim, l'Ajuntament de Lloret de Mar ha decidit intensificar el control damunt les discoteques i locals d'oci nocturn per comprovar que compleixen la normativa de seguretat. Per això, ahir va enviar un requeriment a disset locals –tots ells, amb aforament superior a les 500 persones- perquè li aportin la memòria de seguretat i el pla d'autoprotecció. Entre aquests documents hi ha d'haver els contractes dels vigilants.

A partir del moment en què rebin el requeriment, les discoteques i locals d'oci nocturn tenen deu dies hàbils per respondre'l. L'alcalde, Jaume Dulsat, ja va avançar que obririen tots aquells expedients administratius que calgui en cas que detectin incompliments de la normativa.