La defensa de l'autor material del crim a la discoteca de Lloret demana la llibertat provisional

L'escrit recull que l'empresonament va ser una mesura "desproporcionada i no necessària"

Rassoul B., el txetxè de 24 anys resident a França, va ingressar a presó aquest dilluns a la nit. El jutjat li imputa un delicte d'homicidi i el considera l'autor material del crim que va acabar amb la vida del turista italià a la discoteca St Trop de Lloret de Mar (Selva). Segons recullen les imatges, Rassoul B. va ser qui va ventar una puntada de peu al cap de la víctima mentre es trobava asseguda a la pista de ball.

Ara, però, la seva defensa ha presentat un recurs de reforma contra la interlocutòria de presó. L'escrit s'ha entrat al Jutjat d'Instrucció Número 4 de Blanes (Selva), que és qui porta el cas. Al recurs, l'advocat de Rassoul B. demana que es revoqui l'ingrés a presó sense fiança per al jove txetxè, i que se'l deixi en llibertat provisional.

A l'hora de dictar la mesura, el jutjat va remetre's, entre d'altres, a allò que recollia l'atestat policial. Els Mossos van fer-hi constar que diversos testimonis, que aquella nit eren al St. Trop, "van assenyalar" Rassoul B. durant una roda de reconeixement com l'autor del crim. I que, a més, "hi ha imatges on s'aprecia amb tota claredat que el detingut va donar una puntada de peu mortal a la cara de la víctima [...] sense que s'apreciï en cap moment que actués en defensa pròpia".

"Del tot insuficients"

La defensa de l'acusat, però, considera que aquests motius són "del tot insuficients" per justificar l'ingrés a presó. D'entrada, l'advocat de Rassoul B. ja posa en qüestió que els tres detinguts comencessin la batussa. "De les declaracions fetes a instrucció i a comissaria, tant per part dels imputats com de diversos testimonis, se'n desprèn que ens trobem davant una baralla amb uns nois italians, que va començar a instància d'aquests últims" recull el recurs.

L'escrit continua dient que, la matinada del crim, Rassoul B. havia ingerit una "gran quantitat" de whisky i cerveses, i que també havia pres drogues (cosa que li afectava les facultats). "I en tercer lloc, en cap moment els imputats van buscar el resultat final", addueix la defensa, en relació a la mort del turista italià de 22 anys.

"Si bé hi va haver una baralla, allò cert és que el desenllaç final en tot moment va estar fora de l'objectiu de les seves accions", recull el recurs, referint-se als tres detinguts. I hi afegeix: "Les dues parts no es coneixien, i tots van anar a Lloret de Mar com a turistes".

A més, la defensa també precisa que, en el moment en què els Mossos van anar a detenir Rassoul B., la seva actitud "va ser del tot col·laboradora i, fins i tot, tranquil·la". Al recurs, l'advocat hi fa constar que el jove txetxè va admetre davant els policies que "havien tingut un petit problema" a l'interior del St. Trop. "Per tant, no coneixien el fatídic final", diu la defensa.

Arrelament i domicili a França

A l'hora de demanar que es deixi Rassoul B. en llibertat provisional, l'advocat recorda que el jove no té antecedents i que "té arrelament a França i domicili conegut" en aquest país. "És més, al seu país l'imputat treballa de camioner, guanyant un sou de 770 euros mensuals, i viu amb els seus pares i el seu germà", hi afegeix la defensa, entenent que no hi ha risc de fugida, i que la presó provisional es pot revocar per "compareixences periòdiques" al jutjat o la interposició d'una fiança.

Després de rebre el recurs de reforma, el jutjat l'ha tramès al fiscal i a les diferents parts que s'han personat en el procés. Els dona un termini de dos dies per formular al·legacions i, després, resoldrà la petició de la defensa.

A més de Rassoul B., en aquest cas també hi ha dos joves més imputats. Com l'autor material del crim, també són txetxens i viuen a França. Tots dos han quedat en llibertat provisional, tot i que a un d'ells el jutjat li ha prohibit sortir de l'espai Schengen.