Presó provisional per a un dels autors de la pallissa mortal a Lloret i llibertat per als altres dos

S'ha ordenat l'ingrés sense fiança a qui es creu va donar el cop mortal

El Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia de Blanes (Selva) ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per al considerat autor material del cop que va provocar la mort a un jove italià de 22 anys en una discoteca de Lloret de Mar.

El jutge ha ordenat, en canvi, llibertat per als altres dos detinguts per l'homicidi. Un d'ells sense cap restricció perquè tot apunta que ni tant sols es trobava al lloc dels fets al moment de l'agressió. Pel tercer, que si que hauria participat a la baralla, ha dictat la prohibició de sortir del territori Schengen.

Els detinguts només han respost a les preguntes dels seus advocats en una sessió s'ha allargat des de quarts de sis de la tarda fins passades les vuit del vespre. Els lletrats que els representen han explicat que tots estan molt afectats pels fets i que l'autor material s'ha mostrat penedit. El jutjat manté la causa oberta per un delicte d'homicidi.

L'advocat que representa al darrer acusat, Xavier Pellejer, ha explicat que el seu client es va enfrontar amb el grup d'italians amb el qual anava la víctima però que no li va propinar cap cop. El lletrat de l'altre, Rafael Pedrique, en canvi, ha explicat que el seu client ni tant sols es trobava al lloc dels fets en el moment de l'agressió i que només s'hi va acostar quan es van obrir les llum per "separar-los". Pel què fa l'autor del cop, el seu advocat que no ha volgut fer declaracions davant de càmera, ha explicat que ha declarat que havia begut i que havia pres drogues però que estava molt penedit pels fets i que no pretenia en cap cas un desenllaç tant fatídic.

Els lletrats han explicat també que els detinguts eren amics, que van arribar junts a la discoteca i que venien a passar una setmana a Lloret de Mar per "descansar". També que són d'origen txetxè i que tenen asil polític a França. Han negat, en canvi, que tinguin formació o pertanyin a cap grup paramilitar. Han admès però que el principal acusat tenia practicava algun tipus d'esport i que un dels que han quedat en llibertat s'està formant a França per ser policia. "Estan molt afectats i penedits", ha afegit Pedrique.

La baralla es va produir la matinada de divendres a dissabte a la discoteca St Trop quan els detinguts i un grup d'italians es van enfrontar. De resultes de l'agressió, un jove italià de 22 anys va rebre un fort cop al cap i va haver de ser ingressat en estat crític a l'hospital Trueta de Girona, on va morir diumenge. Aquest dilluns, Lloret ha dedicat un minut de silencia a la víctima i l'Ajuntament ha ordenat el tancament del local, per deficiències "greus" en matèria de seguretat.

Pena màxima

L'advocat de l'establiment, Joaquim Boadas, ha admès que no disposaven dels dos vigilants de seguretat que per llei haurien d'haver tingut però ha assegurat que, en canvi, tenien nou controladors d'accés. Boadas ha afirmat que l'incident era del tot "inevitable" i, a la sortida dels jutjats, ha avançat que com a acusació particular demanar la pena màxima que és de 15 anys per al considerat autor material de la mort del noi.