La discoteca St Trop tenia nou controladors però cap vigilant de seguretat

L'advocat de l'establiment diu que l'agressió es va produir en només 40 segons

La discoteca St Trop de Lloret de Mar (Selva) on la matinada de dissabte es va produir una baralla que va provocar la mort d'un jove italià de 22 anys tenia nou controladors d'accés però cap vigilant de seguretat. L'advocat de l'establiment, Joaquim Boadas, que s'ha personat com a acusació particular ha explicat que per normativa calien quatre controladors i dos vigilants però que el local va doblar els controladors necessaris amb una "clara voluntat" de garantir la seguretat a l'establiment.

Malgrat això, Boadas ha insistit que la brutal agressió es va produir en només 40 segons i que no s'hagués pogut evitar encara que hi haguessin 20 vigilants. El lletrat ha atribuït la pallissa a un dels tres detinguts i ha que se li apliqui la màxima pena.

A més, ha lamentat que fets com aquest destrueixin la imatge d'un local amb cinquanta anys d'història. D'altra banda, l'establiment té previst presentar la documentació de seguretat que els falta properament amb la intenció de reobrir aquest mateix dimecres.

L'establiment, que l'Ajuntament ha clausurat de manera cautelar per "deficiències" greus en matèria de seguretat, també ha de completar la memòria tècnica i de seguretat. Boadas diu que ho estan acabant d'enllestir i que esperen que, un cop salvats aquests obstacles, el local pugui reobrir aquest mateix dimecres. De fet, el lletrat diu que els urgeix fer-ho perquè l'empresa està en concurs de creditors i necessita facturar aquests dies de més afluència turística per evitar el tancament definitiu. En total, hi treballen una cinquantena de persones.

Boadas ha lamentat també que s'hagi centrat tota l'atenció en la discoteca -que ha qualificat de simple "escenari"- i que un "impresentable" es pugui "carregar" la feina que durant 55 anys ha realitzat l'establiment. L'advocat s'ha referit al vídeo que circula per les xarxes socials i on es pot veure el presumpte agressor propinant puntades de peu a tort i a dret. En aquest sentit, ha dit que la càmera de seguretat del local és rotativa i que tarda un minut i mig en tornar a gravar el mateix lloc. "El que es veu a la imatge és el punt de l'incident normal i quan hi torna a passar ja es veu el nou estirat a terra. Això demostra la rapidesa amb la qual es van produir els fets", insisteix. "És sobre aquesta persona sobre la que ha d'actuar la llei amb el seu màxim pes", ha remarcat.

Reclama un canvi de normativa

Amb tot, el lletrat insisteix que ja han resolt totes les peticions que els ha fet l'administració però recorda que des de FECASARM (entitat que també defensa i amb la qual s'han personat com a acusació popular) en diverses ocasions han demanat a la Generalitat que canviï la normativa del sector de l'oci nocturn perquè consideren que els controladors d'accés són les persones més adequades per treballar en discoteques. A més, ha assegurat que hi ha molt poca oferta de vigilants de seguretat per a tots els locals d'oci nocturn que hi ha. "Uns fets com aquests són molt difícils de preveure", ha afegit.