Lloret de Mar tancarà cautelarment la discoteca St Trop

L'Ajuntament he detectat deficiències al protocol de seguretat de l'establiment

Lloret de mar (Selva) tancarà de manera cautelar la discoteca 'St Trop' on aquest dissabte a la matinada es va produir una baralla que va acabar amb la vida d'un jove de 22 anys. Després de fer una investigació, l'Ajuntament ha detectat anomalies de "caràcter greu" en matèria de seguretat". Concretament, han conclòs que hi havia menys vigilants de seguretat dels que estableix la normativa (tot i que no han concretat la xifra) per a un local que té un aforament d'unes 1.900 persones. També han comprovat que tenen mancances de documentació en matèria de seguretat. En concret, han detectat que tot i que l'establiment havia signat una declaració sobre el compliment de tota la normativa que li és d'aplicació, "no era així".

L'alcalde del municipi, Jaume Dulsat ha explicat que la Policia Local va fer una inspecció a l'establiment després dels fets i va aixecar acte amb totes les comprovacions necessàries, entre elles la del compliment dels requisits de seguretat. Per avaluar-ho, aquest dilluns s'ha reunit amb tècnics municipals de diversos departaments com serveis jurídics i del departament d'Activitats per elaborar un informe conjunt i determinar si calia emprendre mesures. "S'ha pogut determinar que existeixen motius suficients que emparen el tancament cautelar de l'establiment", asseguren des del consistori en un comunicat.

L'Ajuntament ha avançat que el tancament es mantindrà fins que el local esmeni les anomalies detectades i ha recordat que la mesura s'emmarca en la llei 11/2009, que preveu actuar en supòsits d'alteració de l'ordre públic com baralles.

L'alcalde també s'ha referit al vídeo que circulen per les xarxes socials i on es poden veure deu segons de l'agressió al jove italià que ha perdut la vida. El batlle s'ha mostrat consternat per la brutalitat de l'agressió però ha dit que la vessant penal no correspon a l'Ajuntament valorar-la.

Dulsat també ha explicat que des que es va produir l'incident mantenen un estret contacte amb el consolat del país però ha recordat que es tracta de moments "molt dolorosos" i que només parlaran amb la família de la víctima si ells expressen la voluntat de fer-ho.