Mor el jove italià de 22 anys apallissat ahir en una discoteca de Lloret de Mar

Els Mossos acusen d'un delicte d'homicidi als tres detinguts

El noi italià apallissat ahir a la discoteca St. Trop de Lloret de Mar (Selva) no ha superat les greus ferides derivades de l'agressió i ha mort aquest diumenge al matí a l'Hospital Josep Trueta de Girona. La víctima estava ingressat a la Unitat de Cures Intensives del centre amb pronòstic molt crític després de rebre cops de puny i puntades de peu al cap.

Els presumptes agressors, tres homes russos que resideixen a França, estan acusats ara d'un delicte d'homicidi, i hauran de passar a disposició del jutge de guàrdia de Blanes en les properes hores. Els Mossos van poder detenir els agressors pocs minuts després de la pallissa al Passeig Marítim. En concret van ser agents de la Brigada Mòbil els qui van arrestar els acusats gràcies al testimoni de diverses persones que els van identificar.

Ha estat l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona qui s'ha fet càrrec de la investigació per tal d'aclarir què va portar els tres homes a apallissar la víctima. Ara mateix, els acusats estan detinguts a la comissaria de Blanes, d'on s'espera que surtin aquest dilluns per anar a declarar davant el jutge de guàrdia.

Tot plegat va passar vora les tres de la matinada de divendres a dissabte quan es va iniciar la baralla dins una discoteca del carrer Riera de Baix de Lloret. La víctima va quedar molt mal ferida i va ser atesa al cap del carrer ja que és una via estreta, molt concorreguda, i de complicat accés amb cotxe.

L'ajuntament convoca un minut de silenci

Un cop s'ha sabut el tràgic final, l'Ajuntament de Lloret ha decidit convocar un minut de silenci en memòria del jove de 22 anys. L'acte es farà aquest dilluns a les 12 del migdia a la Plaça de la Vila de Lloret de Mar.

Arran de la mort del noi, els Mossos acusen els tres sospitosos d'un delicte d'homicidi – abans del decés ho tractaven com homicidi en grau de temptativa -. Una de les parts que es personarà en el judici serà l'Ajuntament de Lloret com acusació popular. L'alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que ho fan "per la gravetat dels fets" i perquè actituds com aquesta "embruten" el nom de Lloret.

Dulsat ha condemnat fermament l'agressió i ha posat a disposició de la família els serveis de l'ajuntament. Amb l'alcalde ha coincidit el president de l'Associació de Bars i Restaurants de Lloret de Mar, Nino Gómez, que considera que es tracta d'un fet puntual i que no és representatiu de la ciutat.