L'institut Ermessenda de Girona continuarà a l'edifici Bisbe Cartañà un curs més

Generalitat i Ajuntament han acordat una fórmula per prorrogar el lloguer

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Girona han aconseguit que durant el curs 2024/2025 la seu de l’institut Ermessenda es mantingui a l’actual edifici Bisbe Cartañà.

Després d’haver estudiat l’informe dels serveis jurídics de l’Ajuntament i que els serveis tècnics d’ambdues administracions hagin analitzat les condicions i les derivades logístiques dels terrenys de Can Prunell, s’ha trobat la fórmula per prorrogar el lloguer de l’actual edifici un any més. En aquest cas serà l’Ajuntament qui es farà càrrec del lloguer.

D’acord amb la normativa vigent i tal com recollia l’informe jurídic municipal en cas que no es pogués fer efectiva la cessió dels terrenys definitius o no hi hagués la capacitat logística per situar la seu de l’institut en els terrenys de Can Prunell, s’obria la possibilitat del lloguer municipal que ara es materialitzarà.

La Generalitat i l’Ajuntament es comprometen a continuar treballant plegats per trobar la fórmula que permeti mantenir la continuïtat del projecte de l’institut Ermessenda a l’espai de Bisbe Cartañà fins al trasllat a la seu definitiva de l’institut a l’antiga fàbrica Simon.

La Generalitat i l’Ajuntament s’han reunit aquest vespre amb representants de les famílies per explicar-los-hi els següents passos que afectaran el futur de l’institut.