Alumnes de l’institut Ermessenda de Girona tallen Lluís Pericot en contra de la unificació del centre

Els manifestants demanen que no els moguin del Cartañà fins que hi hagi l’edifici nou acabat

Alumnes i famílies de l’institut Ermessenda de Girona han tallat l’avinguda de Lluís Pericot i la rotonda dels Països Catalans aquest dimecres a primera hora del matí per protestar en contra de la unificació de centres.

Els manifestants han portat pancartes, xiulets i 'vuvuzeles' mentre cridaven que no volien marxar del Cartañà, després que l’Ajuntament de Girona i Educació anunciessin que no renovarien el contracte amb el Bisbat de Girona pel lloguer del local on hi ha una part de l’institut.

Alumnes i famílies reclamen celeritat en el projecte del nou institut que s’haurà d’establir definitivament a l’antiga fàbrica Simon del carrer de Barcelona.

La protesta ha començat a dos quarts de vuit del matí, abans que els alumnes entressin a classe. Des de la porta de l’institut en la seva seu del Cartañà, els manifestants s’han dirigit uns metres avinguda avall, fins a arribar a la rotonda dels Països Catalans. Una vegada allà han fet tota la volta i han tornat per la mateixa avinguda de Lluís Pericot impedint el pas dels vehicles.

Entremig de la protesta, crits i xiulets han servit per mostrar la indignació que genera a alumnes i famílies que a partir del proper curs hagin d’estudiar en mòduls prefabricats en el solar de Can Prunell, on ja hi ha l’altra meitat de l’institut Ermessenda, fins que les obres del nou centre no s’acabin. Al llarg de la protesta s’han llegit pancartes en què es deia “No ens maregeu” o “No marxarem del Cartañà”.