L'Institut Ermessenda de Girona s'unificarà en una sola seu a Can Prunell a partir del curs vinent

La decisió s'ha pres després de no poder pagar el lloguer de l'edifici al Bisbat de Girona

El Departament d'Educació i l'Ajuntament de Girona han acordat que l'Institut Ermessenda de la ciutat s'unifiqui en una sola seu a Can Prunell a partir del curs vinent. La decisió s'ha pres després que no es pugui continuar afrontant el lloguer de la seu d'aquest institut, ubicada a l'edifici Casal Bisbe Cartañà propietat del Bisbat de Girona.

Educació s'ocuparà de les obres i habilitarà els mòduls prefabricats a Can Prunell necessaris per acollir tot l'alumnat (quatre línies d'ESO i dues de Batxillerat), mentre que l'Ajuntament posarà a disposició més superfície de solar per l'esbarjo i les activitats. La previsió és que enllestir les actuacions abans del setembre perquè el curs que ve s'iniciï a la nova seu.

Aquesta és una solució provisional mentre es construeix el nou institut. El desembre el Departament d'Educació ja va licitar la redacció del projecte bàsic i executiu i la posterior direcció de les obres del nou institut, i l'Ajuntament continua treballant per fer efectiva la cessió del terreny on s'ha d'ubicar el centre educatiu com més aviat millor.

El director dels Serveis Territorials d'Educació, Adam Manyé, ha afirmat que entenen "la preocupació de la comunitat escolar que té la seu al Bisbe Cartañà", però ha assegurat que l'opció acordada "té una vessant positiva en el sentit que tenir una sola seu facilita dur a terme les activitats escolars i la cohesió i el funcionament de centre". A més, també ha dit que esperen "tenir el nom de l'empresa que tindrà l'encàrrec del disseny del projecte de la seu definitiva de l'institut, durant les pròximes setmanes".

La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Girona, Queralt Vila, ha assegurat que són "plenament conscients" que tots els canvis comporten dificultats, però s'ha mostrat convençuda que "tenir una sola seu facilitarà l'activitat lectiva i la cohesió entre l'alumnat".

"Des de l'Ajuntament volem minimitzar els possibles efectes negatius d'aquest trasllat i ja estem treballant amb totes les àrees implicades per facilitar la mobilitat cap a la seu unificada", ha afegit. També es vol reforçar i adequar les línies d'autobús que porten a Can Prunell, que són l'L1, L2 i L10.