Govern i Ajuntament de Girona es reuneixen per buscar solució a l'Institut Ermessenda

Un informe del consistori obre la possibilitat a cedir terrenys o a llogar espais

La Generalitat i l'Ajuntament de Girona s'han tornat a reunir aquest dijous per tal de trobar "la millor solució" per a les famílies de l'Institut Ermessenda un cop acabi el contracte de lloguer a l'actual seu de Bisbe Cartanyà, segons un comunicat del consistori.

Les trobades s'han fet un cop rebut l'informe elaborat pels serveis jurídics de l'Ajuntament, que assenyala el consistori com a encarregat de cedir terrenys municipals a la Generalitat per construir-hi el centre de secundària.

L'Ajuntament ha d'enllestir els tràmits a l'antiga fàbrica Simon per tal que es pugui desenvolupar el projecte del nou institut. Si els terrenys definitius no es poden cedir, l'Ajuntament n'ha de cedir de temporals.

Finalment, l'informe indica que si no es pot fer efectiva la cessió dels terrenys o no hi ha capacitat logística per situar la seu de l'institut en aquests espais, s'obre la possibilitat d'altres alternatives, incloent-hi el lloguer.

La Generalitat i l'Ajuntament es tornaran a reunir pròximament per tal de desencallar el futur de l'Institut Ermessenda i ambdues administracions reiteren que la seva prioritat és vetllar pel benestar de l'alumnat.