Educació demana a Girona aclarir quins espais posa a disposició per a l'institut Ermessenda

El Departament entén que "la solució òptima" és continuar amb les dues seus actuals

Després que aquest cap de setmana el Bisbat de Girona -propietari del casal Cartañà- instés l'Ajuntament i la Generalitat a posar-se d'acord amb l'institut Ermessenda, el Departament d'Educació reclama ara al consistori que aclareixi quina és la seva aposta per al curs vinent. És a dir, mantenir les dues seus actuals i continuar amb part de les aules al Cartañà o bé unificar el centre a la zona de Can Prunell amb mòduls prefabricats.

D'entrada, els serveis territorials manifesten la seva "sorpresa" perquè el consistori no disposi d'un informe que argumenti que no pot continuar assumint el lloguer de l'edifici. La regidora d'Educació, Queralt Vila, ja va explicar la setmana passada que els serveis jurídics sempre han sostingut que la solució que es va trobar el 2014 -davant la manca de terrenys- ara ja no era vàlida, i que l'ajuntament no podia pagar el lloguer del Cartañà.

Però Junts i ERC, els seus socis de govern, van criticar a Guanyem que això no s'hagués recollit en un informe (un escrit que es tindrà aquesta setmana).

Ara, arran d'això, el Departament insta l'Ajuntament de Girona a trobar la fórmula que permeti continuar llogant l'edifici del Bisbat mentre no se cedeix el solar de l'antiga Simon (que ha de ser la seu definitiva de l'Ermessenda).

"Educació expressa el seu suport a les famílies perquè la situació per al curs vinent no canviï respecte a aquest, perquè entén que seria la solució òptima", diu el comunicat dels serveis territorials.

"La situació és delicada"

Educació recorda que, a l'hora de fixar el mapa de centres educatius, es procedeix "a actuar en terrenys o espais que cedeixen els ajuntaments". Per això, el Departament afirma que, amb l'Ermessenda, la situació "és delicada". Perquè la decisió d'unificar les dues seus actuals a Can Prunell, afegint més mòduls prefabricats al costat dels actuals, i deixar l'edifici Cartañà, ha generat crítiques de part de les famílies.

Per això, els serveis territorials demanen a l'Ajuntament aclarir quins espais posa a disposició per a l'institut Ermessenda per al proper curs. Si l'edifici Cartañà o bé els terrenys a Can Prunell. El Departament sí que demana al consistori, però, que si opta per a aquesta segona opció, la cessió es faci efectiva "de manera immediata" perquè la Generalitat tingui "el temps necessari" perquè les aules prefabricades estiguin a punt per a l'inici del curs 2023-2024.