Confirmen la mort de la periodista de Girona desapareguda el 2011, Irene Rigall

Les proves d'ADN en unes restes òssies trobades al Ter ho determinen

  • Una batuda per localitzar-la realitzada el 2011 al barri de Taialà
    Una batuda per localitzar-la realitzada el 2011 al barri de Taialà
  • Una batuda per localitzar-la realitzada el 2011 al barri de Taialà
    Una batuda per localitzar-la realitzada el 2011 al barri de Taialà
  • Irene Rigall poc abans de la seva desaparició
    Irene Rigall poc abans de la seva desaparició

La periodista de Girona, Irene Rigall, desapareguda des del 16 de març de 2011, hauria estat localitzada sense vida després de confirmar que unes restes òssies trobades a la llera del riu Ter a principis d'aquest any pertanyen a ella segons ha avançat Diari de Girona.

La troballa es va fer aquest any vuit anys i mig després d'una exhaustiva recerca per part de nombroses dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, acompanyats d'un helicòpter, una barca i dues dotacions subaquàtiques, que van rastrejar les ribes del Ter a prop de Fontajau, tan a dins com a fora de l'aigua. En l'operatiu també hi participaven els Mossos d'Esquadra i la Policia Local. La darrera pista que tenien d'Irene Rigall va ser la troballa de la seva bossa de mà, localitzada a Taialà, molt a prop d'aquesta zona.

Alguns testimonis havien assegurat dies abans que havien vist la periodista en algunes poblacions properes a Girona. Però els Mossos les van anar desmentint i tampoc va aparèixer cap indici criminal relacionat amb la seva desaparició.

El cap de l'Àrea Central d'Investigació de Persones (ACIPE) assegurava que "tot apunta" com Rigall "va decidir marxar voluntàriament" i hauria mort ofegada a les aigües del riu Ter. Per tancar el cas l'únic que mancava "és localitzar el cos", va lamentar aleshores.

Una tasca que es va intentar infructuosament durant molts mesos. L'inspector va recordar que quan Rigall va desaparèixer Girona havia patit pluges intenses i la "hipòtesi més factible" és que "hagués caigut al riu o s'hi hagués llançat voluntàriament" i la força de la corrent hagués arrossegat el seu cos fins a "alta mar". El policia també va subratllar que totes les declaracions de testimonis van ser "comprovades una a una" i totes es van anar "desmuntant".

El diari 'El Punt', mitjà on treballava la periodista, va publicar que Irene Rigall va ser vista per darrera vegada per un company d''El 9 Esportiu' la tarda del dia 16 de març. Segons la seva versió, Rigall caminava, "en actitud despistada", en direcció "cap a la Devesa i el pont de Fontajau", a Girona.