Els Mossos creuen que la periodista desapareguda, Irene Rigall, podria haver-se llançat al Ter

Treballen amb la hipòtesi que la força de l'aigua hauria arrossegat el seu cos a alta mar

A finals de març quatre dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, acompanyats d'un helicòpter, una barca i dues dotacions subaquàtiques, van rastrejar les ribes del Ter a prop de Fontajau, tan a dins com a fora de l'aigua. En l'operatiu també hi participaven els Mossos d'Esquadra i la Policia Local. La darrera pista que tenien d'Irene Rigall va ser la troballa de la seva bossa de mà, localitzada a Taialà, molt a prop d'aquesta zona.

Alguns testimonis havien assegurat dies abans que havien vist la periodista en algunes poblacions properes a Girona. Però els Mossos les han anat desmentint i tampoc ha aparegut cap indici criminal relacionat amb la seva desaparició.

El cap de l'Àrea Central d'Investigació de Persones (ACIPE) ha explicat ara que "tot apunta" que aquesta persona "va decidir marxar voluntàriament" i hauria mort ofegada a les aigües del riu Ter. Per tancar el cas l'únic que manca "és localitzar el cos", ha lamentat.

Una tasca que han intentat infructuosament durant els darrers mesos. L'inspector ha recordat que quan Rigall va desaparèixer Girona havia patit pluges intenses i la "hipòtesi més factible" és que "hagués caigut al riu o s'hi hagués llançat voluntàriament" i la força de la corrent hagués arrossegat el seu cos fins a "alta mar". El policia també ha subratllat que totes les declaracions de testimonis han estat "comprovades una a una" i totes s'han anat "desmuntant".

El diari 'El Punt', mitjà on treballava la periodista, va publicar que Irene Rigall va ser vista per darrera vegada per un company d''El 9 Esportiu' la tarda del dia 16 de març. Segons la seva versió, Rigall caminava, "en actitud despistada", en direcció "cap a la Devesa i el pont de Fontajau", a Girona.