Figueres demana al Govern que reconsideri el mapa eòlic de Catalunya davant la suspensió cautelar

El Consell d'Alcaldes de l'Alt Empordà va aprovar per unanimitat que el millor emplaçament per als molins era el corredor d'infraestructures

Figueres també ha tirat endavant accions judicials i contencioses administratives contra l'àrea de desenvolupament prioritari de l'energia eòlica proposada a l'Alt Empordà. Una decisió que es va prendre el mes de novembre passat, quan la Generalitat va desestimar el recurs d'alçada presentat prèviament per aquest consistori.

Des de Figueres, tal i com va aprovar el Consell d'Alcaldes de l'Alt Empordà el febrer de 2010 basant-se en un informe de l'Institut Cerdà, es considera que el millor emplaçament del parc eòlic per minimitzar l'impacte visual passa per col·locar els parcs eòlics al llarg del corredor d'infraestructures del TAV, la N-II i l'AP7. Una proposta que, a diferència del Mapa eòlic, no causaria un impacte paisatgístic a la carena de l'Albera i que fins i tot podria donar més MW d'energia (entre 195 i 265 la proposta del territori pels 200 que preveu la Generalitat).

A tot això, l'Ajuntament de Figueres vol remarcar que el territori és 'conscient' de la importància de contribuir a la generació d'energia eòlica, però també és 'important vetllar per a la conservació del paisatge', dues 'variables compatibles' amb la proposta aprovada pel Consell d'Alcaldes de l'Alt Empordà.

La proposta de la Generalitat afecta a espais que, com l'Albera, formen part de la Xarxa Natura 2000.