Finalment Xavier Crespo no serà secretari de Seguretat del Govern

Després d'un serial de declaracions contradictòries l'alcalde de Lloret no ocuparà aquest càrrec · Seguirà com a alcalde i diputat

L'alcalde seguirà al capdavant del consistori fins acabar el mandat ja que a les properes eleccions el substitueix al capdavant de la llista de CiU Romà Codina. A partir del maig, Crespo ha manifestat que vol concentrar els esforços en l'escó de diputat al Parlament de Catalunya.

Un nomenament frustrat

Ja quan el conseller d'Interior, Felip Puig, va proposar el nom de Xavier Crespo com a secretari de Seguretat del Govern Crespo va demanar que el departament es prengués el nomenament amb paciència per tal de poder enllestir el traspàs a l'alcaldia de Lloret. L'endarreriment en el nomenament va sumar-se als rumors que advertien que el president de la Generalitat, Artur Mas, no veia amb bons ulls el nom de Crespo.

Tot i que el nomenament de l'alcalde de Lloret no acabava de consumar-se, Felip Puig sempre ha mantingut que Crespo acabaria ocupant el càrrec. De fet, fins i tot va arribar a deixar l'acta de diputat per, poc més tard, fer-se'n enrere. Les alarmes van saltar quan Mas va titllar de 'frustrat' el nomenament de Crespo. Tot i això, el conseller Felip Puig havia insinuat que el nomenament de Crespo podia concloure aquest mateix dimarts després de la reunió de l'executiu.

Cronologia i motius

El passat 3 de gener el conseller d'Interior, Felip Puig, anunciava en una roda de premsa que Xavier Crespo seria nomenat nou secretari general de Seguretat. Des de la conselleria d'Interior s'assegurava llavors que el nomenament seria 'imminent' però l'arribada de Crespo a Interior no s'acabarà realitzant. Segons fonts de la mateixa conselleria, va ser l'alcalde de Lloret en persona qui el passat dissabte va comunicar al conseller Puig la decisió de no ocupar la secretaria general.

Les mateixes fonts han explicat que Crespo ha acusat 'motius personals' per no acceptar el càrrec i que aquesta decisió ha sabut 'greu' a Puig, que havia apostat per Crespo des del primer moment. Interior ha explicat que Joan Delort, que ja ocupava el càrrec durant el tripartit, es mantindrà provisionalment com a secretari de Seguretat. El conselleria també assegura però que la intenció és rellevar-lo.

Un comiat que no es compleix

Segons va avançar AraGirona.cat, l'alcalde de Lloret de Mar es va acomiadar per carta dels treballadors de l'ajuntament poques hores després que es conegués el seu nomenament. El passat 4 de gener Crespo adreçava un escrit intern als treballadors municipals on reconeixia que havia estat voluntat del president del Govern, Artur Mas, i del conseller d'Interior, Felip Puig, que fos l'encarregat d'ocupar la Secretaria de Seguretat, en mans de Joan Delort. Per això, Crespo anunciava als treballadors del consistori i membres dels grups polítics que 'en les properes setmanes' deixaria l'alcaldia, que ha ocupat des del 2003.

En la mateixa carta, Crespo detallava que volia aprofitar l'experiència en el món local per aplicar-la en el nou càrrec que, segons es recollia a l'escrit, assumia amb 'il·lusió i ganes de treballar per a tots els catalans i catalanes'.

Malgrat tot semblaven passos endavant, el nomenament no arribava. En diverses ocasions el conseller d'Interior es va refermar en la idea que Crespo seria nomenat i que entraria a formar part del Govern. Fins i tot, a finals de gener l'agrupació local de CiU va nomenar el tercer tinent d'alcalde, Romà Codina, nou cap de llista de CiU per a les properes eleccions.

Xavier Crespo ha estat alcalde des de l'any 2003 i, passades les eleccions municipals, ocuparà un escó de Diputat al Parlament de Catalunya.