Mas dóna per 'frustrat' el nomenament de Crespo com a secretari de Seguretat

Interior es desmarca i assegura que l'alcalde de Lloret serà nomenat per aquest càrrec

Durant la sessió de control al president de la Generalitat, el líder del grup parlamentari socialista, Joaquim Nadal, ha constatat que 'ja fa gairebé sis setmanes' que el conseller d'Interior, Felip Puig, 'va anunciar que proposaria el nomenament de Xavier Crespo com a secretari de Seguretat'. Nadal ha preguntat perquè no s'ha produït el nomenament. Nadal ha assegurat que 'el cas Crespo és la punta de la piràmide d'un conjunt de despropòsits que s'han produït en aquestes primeres setmanes de gestió del Govern de Catalunya'.


Mas ha replicat a Nadal que ell 'sap perfectament, per la seva llarguíssima experiència de govern, que un nomenament no és nomenament fins que no s'ha fet, i aquest no s'ha fet'. El president ha dit que les 'raons' de perquè no s'ha fet les ha de donar el conseller Puig, perquè 'és qui l'ha de proposar'. 'O és que els proposava el president els seus directors generals i secretaris?', ha preguntat a l'exconseller de Política Territorial i Obres Públiques, 'vostè ha de parlar amb el senyor Puig'.

En tot cas, Mas ha admès que el de Crespo ha estat un 'nomenament frustrat'. 'Això és la pura evidència, perquè és el que van recollir els mitjans de comunicació'. De tota manera, el president ha instat Nadal a fixar-se en 'el munt de nomenaments que s'han fet' i en 'la quantitat de gent que ha vingut de fora de la pròpia administració i que s'incorpora a un govern perquè hi deu tenir confiança'. Mas ha afegit que hi ha 'casos de gent que ara cobrarà menys per la seva vocació de servei públic'.

En qualsevol cas, tot i que Mas hagi parlat de 'nomenament frustrat', el Departament d'Interior ha assegurat a l'ACN que el conseller Felip Puig continua comptant amb l'alcalde de Lloret com a secretari de Seguretat.