ICV veu 'inacceptable' l'endarreriment en el nomenament de Crespo com a secretari de Seguretat

El diputat Jaume Bosch creu que s'estan supeditant les necessitats del Govern 'als interessos electorals de CiU'

L'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, va enviar una carta el 4 de gener passat on s'acomiadava dels treballadors municipals davant l'oferiment del conseller d'Interior, Felip Puig, d'ocupar la Secretaria de Seguretat. En aquell moment, Crespo tenia el convenciment que seria nomenat imminentment però ha passat una setmana i encara no hi ha data per a la seva incorporació al Departament d'Interior. Crespo va declarar que no sabia els motius de la tardança. Ar però, Bosch denuncia que Crespo vol presentar nou candidat de CiU a Lloret abans d'accedir al càrrec com a nou secretari de Seguretat.


Bosch apunta que un càrrec com el de secretari de Seguretat 'hagués hagut de ser un nomenament produït en la primera tongada' atesa la 'màxima responsabilitat' del càrrec. En aquest sentit, per Bosch, si el nomenament es condiciona per la cerca d'un substitut per Crespo al capdavant de l'Ajuntament de Lloret suposarà 'la supeditació de les necessitats institucionals del Govern als interessos electorals de CiU'.

Tardança desconeguda

L'executiva local de CiU es va reunir dilluns al vespre per tal que l'encara alcalde expliqués a la resta de militants la nova situació. En aquesta trobada, Crespo va comunicar al partit que desconeix quan serà nomenat i també els motius de la tardança.

Algunes fonts consultades per AraGirona.cat apunten que el president, Artur Mas, hauria volgut ajornar el nomenament de Crespo per tal de complir els criteris d'austeritat i retallada d'alts càrrecs que havia promès. El conseller Puig va anunciar que s'aprovaria l'entrada al Departament d'Interior de Crespo ja en el segon Consell Executiu i Mas hauria considerat que no s'havien de nomenar tants càrrecs en els primers dies de funcionament del Govern.

'Il·lusió i ganes' per ser Secretari de Seguretat

A la carta que Crespo va enviar als treballadors municipals per acomiadar-se i a la que AraGirona.cat hi va tenir accés, l'alcalde reconeix que ha estat voluntat del president del Govern, Artur Mas, i del conseller d'Interior, Felip Puig, que sigui l'encarregat d'ocupar la Secretaria de Seguretat, fins ara en mans de Joan Delort. Per això, Crespo anunciava als treballadors i membres dels grups polítics que 'en les properes setmanes' deixaria l'alcaldia, que ha ocupat des del 2003.

Crespo transmet a la carta la voluntat d'aprofitar l'experiència en el món local per aplicar-la en el nou càrrec que, segons es recull a l'escrit, assumeix amb 'il·lusió i ganes de treballar per a tots els catalans i catalanes'.