Pluma és nomenat director de Patrimoni i Pere Cabarrocas (PSC) entra a la Diputació en el seu lloc

El diputat Narcís Casassa serà el nou portaveu i assumeix la vicepresidència tercera

La Diputació de Girona està governada aquest mandat per ERC -que en té la presidència- i el PSC. A l'oposició només hi ha CiU ja que ni PP ni ICV tenen representants. En grup socialista a la Diputació consta de nou diputats i Pluma n'era, fins ara, el portaveu.


El nomenament per part del Govern de Pluma com a director general de Patrimoni Cultural obliga a fer reajustaments a la Diputació. El primer moviment s'efectuarà aquesta tarda quan Pluma està previst que presenti la renúncia. Aquest migdia el grup socialista s'ha reunit per decidir qui ha de ser el seu relleu. Malgrat Pineda era la primera opció que, per escrupolós ordre, podia optar a la Diputació, l'alcaldessa de Salt no ha acceptat el càrrec, segons ha explicat la presidenta del PSC a la Diputació, Maria Teresa Ferrés.

El següent en optar-hi és l'exalcalde de Quart Pere Cabarrocas que, fins ara, era l'assessor del grup socialista. L'entrada de Cabarrocas i la marxa de Pluma obliga a fer modificacions en les atribucions dels diputats socialistes.

Per una banda, el lloc que ocupava Pluma -era tercer vicepresident i portaveu del PSC- l'ocuparà el diputat i alcalde de Sant Julià de Ramis Narcís Casassa. Pluma també era el titular de Promoció Econòmica i Noves Tecnologies. De moment el partit no ha decidit qui es farà càrrec d'aquestes atribucions. Tampoc s'ha concretat qui serà el nou assessor del grup polític.

Està previst que en el ple del 25 de gener s'aprovi la renúncia de Pluma i que el PSC doni compte dels canvis d'atribucions entre els membres del grup del PSC a la Diputació de Girona. Els socialistes han entrat a formar Govern aquest mandat per primera vegada a la història democràtica de l'ens.