CiU de Girona 'respecta però no comparteix' la decisió de Mascarell de fitxar Pluma

La federació nacionalista assegura que manté tots els motius pels quals ha demanat la dimissió fins a tres ocasions

L'anunci del fitxatge de Pluma per la Conselleria de Cultura ha aixecat moltes opinions a l'entorn polític del PSC i també entre els grups que formen el cartipàs a l'Ajuntament de Girona. Fins ara però qui no havia pronunciat ni una paraula era el líder de l'oposició, Carles Puigdemont, molt crític durant tot el mandat amb la gestió urbanística de Pluma.


Puigdemont no ha volgut parlar fins que el nomenament de Pluma s'ha confirmat i, de moment, ho ha fet a través d'un comunicat a l'empara del grup municipal. En aquesta nota, CiU assegura que el llegat urbanístic que deixa Pluma a Girona és 'nefast' i recorda que el grup ho ha denunciat en nombroses ocasions. Un dels afers que ha aïrat més el grup convergent ha estat el del Xalet Tarrús. La protecció d'una finca on l'ajuntament no va deixar als propietaris que edifiquessin ha costat a les arques municipals, segons dicta una sentència, 1,5 MEUR. Per aquest cas, Puigdemont ha arribat a demanar fins en tres ocasions la dimissió de Pluma.

El tripartit sempre ha fet costat al regidor d'Urbanisme i el seu cessament per part de l'alcaldessa no ha arribat a ser ni una amenaça per Pluma, portaveu del PSC a l'Ajuntament de Girona i també vicepresident de la Diputació.

En el comunicat, CiU també lamenta que l'alcaldessa no hagi cessat mai Pluma i afegeix que 'seria molt convenient' saber si el govern municipal manté 'tots i cadascun dels motius pels quals van impedir el seu cessament'.

Es dóna el cas que el cap de llista de CiU a l'ajuntament és també diputat. En referència a la decisió d'un conseller del Govern de Mas de fitxar un director general socialista, CiU diu que el conseller 'té tot el dret a decidir lliurement el seu equip' però assegura que, malgrat respecta la decisió de Mascarell no la comparteix.

Per últim, el grup municipal valora la marxa de Pluma com la 'constatació de la descomposició en què ha entrat el PSC'. La marxa de Pluma es fa efectiva poques setmanes després que l'alcaldessa, Anna Pagans, hagi anunciat que no es tornarà a presentar. CiU també diu que el model del PSC -que ha governat la ciutat des del 1979- està 'exhaust i que no sedueix'. El grup municipal també diu que la direcció local del PSC s'ha vist desautoritzada per la direcció nacional ja que el secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, ha dit que Pluma hauria de fer com Mascarell i tornar el carnet de milintant. Pluma, en canvi, opta per deixar 'en suspens' la militància mentre formi part del govern de CiU.