Joan Pluma abandona el PSC per entrar al nou Govern de CiU

El socialista deixarà l'Ajuntament de Girona i serà el nou director general del Patrimoni Cultural

Joan Pluma seguirà els passos que va iniciar Ferran Mascarell setmanes enrere i exercirà suspensió de militància al Partit Socialista de Catalunya (PSC) per tal d'entrar a formar part del Govern de Convergència i Unió (CiU) encapçalat per Artur Mas. Fonts consultades per AraGirona.cat han assegurat que Pluma entrarà per formar part com a nou director general del Patrimoni Cultural, un àrea ubicada dins el Departament de Cultura dirigit per Mascarell. Precisament l'amistat entre el conseller i l'actual regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Girona l'ha portat a proposar-li el càrrec i aquest l'ha acceptat. 

El socialista podria ser nomenat nou director general del Patrimoni Cultural el proper dimarts, moment en que es tornarà a reunir el Consell Executiu per aprovar-lo. Pel que fa als càrrecs que actualment sustenta de regidor a l'Ajuntament i diputat a la Diputació de Girona no són incompatibles amb la direcció de Patrimoni Cultural però tot apunta que renunciarà a ells.

Anna Pagans ho confirma

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha confirmat aquesta nit la informació publicada en exclusiva per AraGirona.cat al apuntar que Pluma ja li havia comunicat la proposta de Mascarell. 'Té una oferta de cares a ocupar un lloc al Departament de Cultura, ara ho està acabant de meditar', ha dit la socialista en declaracions a Catalunya Ràdio. La decisió en ferm serà comunicada la setmana vinent i l'actual regidor d'Urbanisme deixarà oficialment el càrrec durant la celebració del plenari municipal del mes de febrer.

Biografia

Joan Pluma i Vilanova és llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en direcció d´empreses per la Universitat de Girona. Va ser membre del Secretariat del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (1986-1990). President del Consell Europeu de Consells Nacionals de Joventut (1987-1989). Va iniciar la seva etapa com a regidor de Cultura a l'Ajuntament de Girona el 1991. A partir d'aquell moment es va convertir en una de les persones més properes a Joaquim Nadal, aleshores alcalde de Girona. A l'actualitat desenvolupa les funcions de regidor d'Urbanisme a l'equip de govern encapçalat per Anna Pagans. També és diputat provincial a la Diputació de Girona.

  • L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, assegura que ja en tenia coneixement © Catalunya Ràdio