El PSC de Girona aposta per no donar de baixa de la militància a Joan Pluma

Ciutadans (C's) qualifica la marxa del socialista com 'l'escenificació final de la sociovergència'

Tot i que de cara a la galeria el Partit Socialista de Catalunya (PSC) explica que Pluma s'està ruminat l'oferiment del conseller Mascarell, el cert és que el regidor gironí té la decisió coll avall. Joan Pluma ha declarat a l'ACN, tot i que fora de micròfon, que no pensa ni afirmar ni desmentir 'rumors', però fonts del partit han confirmat que la seva voluntat és acceptar ser el proper director general del Patrimoni Cultural.


Així, Pluma preveu dimitir en els propers dies dels càrrecs que ostenta (regidor i tinent d'alcalde d'Urbanisme, portaveu socialista i vicepresident de la Diputació) per acceptar entrar al Govern de CiU. La marxa de Pluma de l'Ajuntament de Girona (on va entrar ara fa 20 anys) suposarà l'entrada al consistori de Glòria Plana, que anava de número 11 a la llista socialista per a les municipals del 2011.

A partir del moment en què Pluma faci saber la confirmació oficial, el PSC iniciarà la maquinària per substituir-lo en els càrrecs que ocupava. A l'Ajuntament de Girona, es preveu que tot aquest procés es tanqui en el ple del proper mes de febrer.

Pel que fa al partit, la primera secretària de l'agrupació local del PSC a Girona, Glòria Plana, preveu convocar en els propers dies una reunió en clau socialista. En cas que Pluma accepti el càrrec, la primera secretària proposarà que se'l suspengui temporalment de militància, però que 'en cap cas' se li demani que retorni el carnet.

'La meva proposta serà que, durant tota la legislatura, se'l deixi en stand by; és a dir, que no participi activament en el partit', ha indicat Plana. La primera secretària ha volgut deixar clar que, al seu parer, aquesta etapa de 'transició' seria el millor, perquè 'Joan Pluma té molta vàlua i no podem deixar perdre persones com ell'.

Gent bona que ens vénen a buscar

'Si tenim gent bona i ens la vénen a buscar de fora, no ens podem permetre fer-los fora nosaltres', ha declarat Plana. I ha afegit: 'Som un partit plural, que intentem sumar i en aquest cas no farem el contrari'. La primera secretària de l'agrupació local també ha dit que no li 'sorprèn' que Mascarell hagi confiat amb Pluma perquè, apart que tant ell com el conseller són amics, el regidor 'ha demostrat, durant molts anys, que té un gran coneixement pel patrimoni cultural'.

'La proposta demostra que Pluma no ha fet tan mala feina de gestió aquests darrers anys, tot i els constants atacs per part del portaveu de CiU', ha dit Plana, en referència a Carles Puigdemont. La primera secretària sí que ha dit, però, que és 'sorprenent' que Joan Pluma pugui entrar en un govern de CiU. 'Però de la mateixa manera que el president va dir que volia fer un govern dels millors, és un honor que en Joan Pluma en sigui, precisament, un d'ells', ha ressaltat.

Sorpresa entre els socis del tripartit

La notícia, però, sí que ha provocat sorpresa entre els socis del tripartit de Girona. La primera tinenta d'alcalde i portaveu d'ERC, Cristina Alsina, s'ha mostrat sorpresa de la decisió de Pluma ja que no tenia constància de la proposta. Alsina ha destacat que ja ha mantingut converses amb l'alcaldessa de la ciutat, Anna Pagans, per valorar com queda el govern municipal amb una àrea 'tan important' com és Urbanisme i, sobretot, a quatre mesos d'acabar el mandat.

'No es tracta de valorar la decisió de Pluma perquè no és del nostre grup però si els efectes que pot tenir en l'equip de govern', ha assegurat Alsina. A més, la primera tinenta d'alcalde ha dit que Convergència i Unió, des de l'oposició, sempre ha qüestionat determinades actuacions que s'han dut a terme des de l'àrea d'Urbanisme, i des del seu punt de vista, 'n'hauran de fer la seva lectura' ja que ara es trobaran compartint responsabilitats dins el Govern de Mas.

L'anunci de la marxa de Joan Pluma també ha despertat nombrosos comentaris a la xarxa. Precisament, Cristina Alsina comentava aquest divendres, a la sortida del cinema, que 'la pel·lícula es trobava a fora'. El portaveu del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, ha anat però més enllà i ha comentat que CiU ha anat a buscar fora de casa allò que 'no troba' dins.

Ciutadans parla de sociovergència

L’Agrupació de Girona de Ciutadans (C’s) ha definit el fitxatge de Joan Pluma 'com l’escenificació final de la sociovergència'. Per C’s, els fitxatges socialistes són obra d’un acord entre el líder de l’oposició, Joaquim Nadal i el President de la Generalitat, Artur Mas. 'El recolzament del PSC a l’investidura de Mas com a President de la Generalitat té un nom: la sociovergència i, aquesta, es materialitza amb l’incorporació de persones de pes dins del PSC i, curiosament, de l’entorn d’en Joaquim Nadal', han dit.

Segons C’s, 'l’amor del PSC cap a CiU no és inusual tenint present que fa temps que el PSC ha deixat el seus ideals socialdemòcrates i de progrés per convertir-se en un partit nacionalista, de dretes i regre'. Finalment, la formació no nacionalista alerta que 'a les properes municipals la sociovergència es materialitzarà en molts ajuntaments i, el de Girona, pot ser un d’ells'.