Isabel Salamaña prendrà el relleu a Joan Pluma a la regidoria d'Urbanisme a Girona

Anna Pagans diu que la decisió del regidor 'no deixa indiferent' i que cal garantir 'l'eficàcia' del pacte de govern

El mateix Joan Pluma ha fet saber a l'alcaldessa de Girona el que fins ara ell mateix definia de 'rumors': que deixa les seves atribucions en el si dels socialistes per acceptar la proposta del conseller de Cultura per ser el nou director de Patrimoni Cultural.


Pluma encara no ha presentat formalment la carta de renúncia com a regidor, però ho farà tant bon punt el nou Govern de CiU el nomeni en el nou càrrec. Un acord, que si no hi ha sorpreses, el Consell Executiu aprovarà aquest mateix dimarts.

Poques hores després de conèixer la seva decisió, Anna Pagans s'ha reunit amb els seus socis de govern per remodelar el cartipàs municipal. Les atribucions de Pluma passaran, a partir d'ara, a mans d'Isabel Salamaña, que s'encarregarà d'Urbanisme i també serà la portaveu del grup municipal del PSC. A més, la marxa de Pluma també suposarà l'entrada de Glòria Plana com a regidora (que anava de número 11 de la llista socialista als passats comicis).

Plana, a més, també serà la nova titular de l'àrea de Mobilitat, que fins ara portava Isabel Salamaña. Per portar a terme tots aquests canvis, l'Ajuntament de Girona farà dos plens extraordinaris. El primer, aquest mateix divendres, servirà per acceptar la renúncia com a regidor de Joan Pluma i demanar la seva credencial a la Junta Electoral.

El segon dels plens, que es farà el divendres 28 de gener, permetrà oficialitzar els canvis del cartipàs municipal. Mentre no tingui lloc aquest ple, que també suposarà l'entrada de Plana al consistori, l'alcaldessa Anna Pagans assumirà transitòriament les responsabilitats en matèria d'Urbanisme.

Mínims moviments

Flanquejada pels seus dos socis de govern, Cristina Alsina (ERC) i Joan Olòriz (ICV), l'alcaldessa de Girona ha ressaltat que els canvis al cartipàs són 'mínims moviments', sobretot tenint en compte que queden pocs mesos per a les municipals. 'Com a alcaldessa i màxima responsable, la prioritat és garantir la continuïtat del govern municipal i la màxima normalitat a la ciutat; continuarem, doncs, governant en la línia que marca el pacte de govern', ha ressaltat Anna Pagans.

L'alcaldessa ha volgut donar una imatge d'unitat del govern tripartit i ha assegurat que, tot i que la marxa de Pluma 'no deixa indiferent ningú' i que li desitja 'sort', el que cal és actuar com a equip de govern, més enllà de l'opinió particular de cada partit. 'Ara no farem cap balanç de la feina que ha fet Joan Pluma com a regidor, perquè les opinions són diverses i la situació és delicada', ha declarat.

'La valoració que jo faig com a alcaldessa és que Joan Pluma ha estat regidor des del 1991 i, com tots, s'ha esforçat a fer la seva feina', ha afegit Pagans. L'alcaldessa de Girona, que en cap moment ha volgut entrar en valoracions de caire polític, també ha dit que la marxa de Pluma cap al si del Govern de CiU i les atribucions que deixava a l'ajuntament era 'un fet excepcional' que calia resoldre.

De totes maneres, el seu soci de govern Joan Olòriz ha anat més enllà i ha definit la situació com a 'crisi'. Segons el portaveu d'ICV, la prioritat era 'que una situació així no enterbolís el funcionament del govern municipal fins acabar el mandat'. Tot i això, però, ha afegit que aquesta 'crisi' s'ha tancat 'ràpidament'.

La portaveu d'ERC Cristina Alsina també s'ha alegrat que la marxa de Pluma s'hagi resolt en el si del govern de Girona 'com més aviat millor'. La tinenta d'alcalde ha dit que la rapidesa amb què s'ha actuat 'dóna seguretat'.