L'excap dels Mossos de Figueres denuncia el secretari de Seguretat Pública, Joan Delort

Ferran Gómez l'acusa d'un suposat delicte de prevaricació i injúries

(Darrera actualització: 19:42h 03/12/2010)

'Tot i que l'inspector Ferran ha presentat aquesta denúncia a tall particular, des del SME-CCOO volem manifestar que té tot el nostre suport ja que considerem del tot inadmissible que un secretari de Seguretat desprestigiï un membre del cos de Mossos d'Esquadra en un mitjà de comunicació', ha comentat el portaveu del Sindicat de Mossos d'Esquadra-CCOO, Antoni Castejón. 'De fet, no recordem que un secretari de Seguretat ho hagi fet mai', ha puntualitzat Castejón. 'Per tant, l'excap dels Mossos de Figueres ha optat per interposar aquesta denúncia per prevaricació i injúries contra Delort, per la forma com va actuar i es va portar', ha explicat el portaveu del SME-CCOO.


Des del sindicat s'aprecia que es va fer una 'execució pública, mediàtica i professional' de l'inspector Gómez. Finalment, mig any després, el càstig a l'excap dels Mossos de Figueres es va quedar només en la inhabilitació per ascendir en l'escala de comandament durant un any, una decisió que també ha estat recorreguda per 'excessiva'. 'Està a mans del contenciós. El van prémer molt, li van retirar l'arma i la credencial com a mesures cautelars, i al final tot va quedar en res', ha insistit Castejón, que ha recordat que 'molta gent i molts mossos van quedar incomunicats durant la nevada'.

'Per tant, aquest greuge comparatiu amb l'excap dels Mossos de Figueres no s'entenia i les declaracions de Delort a la premsa van demostrar que hi havia alguna cosa més', ha afirmat el portaveu del sindicat SME-CCOO, que afirma que aquest conflicte 'és una prova que no és bo que mani un polític, com Delort, a la Divisió d'Afers Interns (DAI)'. 'Abans no era així, al capdavant de la DAI hi havia un alt comandament dels Mossos', ha finalitzat Castejón.         

Boada diu que la denúncia és 'legítima'

El secretari general d'Interior en funcions, Joan Boada, ha afirmat que la denúncia que l'excap de la comissaria de Figueres, Ferran Gómez, ha presentat contra el secretari de Seguretat Pública, Joan Delort, és 'legítima'. Boada ha dit que respecta la decisió de l'excap de presentar aquesta denúncia i veu amb bons ulls que s'inici un procés per tal que 'quedi clar el paper de cadascú' durant la nevada. Delort va expedientar Gómez per la seva actuació durant la nevada del 8 de març. L'excap va ser suspès de sou i feina durant un mes per haver abandonat el seu lloc de treball en ple temporal. Gómez però pensa que les mesures cautelars que se li van aplicar són 'indignes'. 

Joan Boada ha fet aquestes declaracions en la darrera inauguració que farà com a número 2 del Departament d'Interior abans de l'entrada del nou Govern de CiU. Boada ha explicat que s'han inaugurat 33 parcs o ampliacions durant els últims quatre anys i per això ha dit que ho deixen 'tot a punt perquè el pròxim Govern pugui continuar l'acció de Govern.

Boada ha inaugurat aquest divendres el darrer parc de Bombers de la legislatura com a secretari general d'Interior. El nou parc es troba a Santa Coloma de Farners i les obres de reforma i ampliació han suposat una inversió de 2 MEUR.

El projecte de reforma pretén adequar l'edifici, que va ser construït l'any 1984, a les necessitats actuals. D'aquesta manera, s'ha ampliat el parc amb la construcció de noves dependències i s'han rehabilitat les cotxeres. Les obres van començar fa un any i ja estan pràcticament enllestides i es preveu que durant aquest mes de desembre s'acabin d'enllestir els últims detalls.

El parc consta de dos edificis principals, un dedicat a les dependències, que té dues plantes on hi ha els dormitoris, la zona de descans, la cuina, el menjador, els despatxos, els vestuaris i els tallers. L'altre volum de l'edifici, correspon a les cotxeres on s'han fet les feines de rehabilitació amb un nou paviment i una nova coberta. El projecte també ha comptat amb obres a la zona exterior del parc. En aquest sentit, s'ha construït una zona poliesportiva i un aparcament, i s'han fet treballs de pavimentació. A més, a la zona de l'aparcament s'ha construït una caseta per emmagatzemar el material de la unitat canina.