Tornen la placa i la pistola a l'inspector de la comissaria de Figueres però el traslladen a Barcelona

Malgrat tot, l'expedient que se li va obrir per abandonar el seu lloc de treball durant el temporal segueix en curs


La suspensió de l'inspector cap de l'ABP de Figueres es va dur a terme de manera fulminant, ja que l'expedient se li va obrir el mateix dilluns a la tarda i la mesura cautelar, ara modificada, de suspensió de sou i feina es va prendre en només 48 hores. La Direcció General de Policia va voler deixar clar, però, que la zona de La Jonquera no va quedar mai desatesa i que els comandaments inferiors van assumir les responsabilitats del seu cap.

La Jonquera, un dels municipis més afectats per la nevada del passat 8 de març, depèn directament de l'ABP de Figueres. L'inspector cap Ferran Gómez va absentar-se del seu lloc de treball per motius personals però quan va voler tornar ja no va poder fer-ho per la presència de neu a la calçada. Dos dies després, dos agents de la Divisió d'Afers Interns (DAI) dels Mossos d'Esquadra li van comunicar la seva suspensió durant un mes de sou i feina i la retirada momentània de la seva placa i la pistola, una decisió presa directament per la Direcció General de Policia, de la qual Joan Delort n'és el màxim responsable.

Gómez, 'un cap de turc'


El sindicat dels Mossos d'Esquadra (SME-CCOO) va considerar que Gómez va ser un 'cap de turc' després del capítol de nevades i va criticar el cos per dur a terme una actuació 'poc discreta i contundent'. Ferran Gómez no va ser l'únic alt comandament que es va quedar atrapat a la carretera el 8 de març, ja que la intendenta i sotscap de la demarcació de la demarcació de Girona, Alícia Muriana, i la inspectora i cap de la comissaria de Santa Coloma de Farners, Yvonne Valero, també s'haurien quedat atrapades per la neu quan tornaven de Sant Feliu de Guíxols, on s'havia celebrat la festa de la patrona de la Policia Local de la localitat, segons va argumentar el portaveu del sindicat, Antoni Castejón.

Per aquest motiu, Castejón va afirmar que s'havia produït un 'greuge comparatiu' per la decisió presa per la Direcció General de Policia.

Una suspensió, d'altra banda, que va causar la sorpresa dels alcaldes de l'Alt Empordà. El mateix alcalde de La Jonquera va explicar que mai havia tingut la sensació que els Mossos 'estiguessin descoordinats o sense cap' ni haver patit la sensació d'abandonament. L'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, va afirmar que des del primer moment que va començar a nevar els Mossos d'Esquadra es van posar a la seva disposició per tot el que calgués.

Per la seva banda, l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, va declinar fer valoracions del cessament fins que no es coneguessin els detalls del cas, mentre que el batlle de Figueres, Santi Vila, va dir que no era un decisió que 'li correspongués justificar', i que 'respectaria' les conseqüències que hi pogués haver per 'no estar a l'alçada'.