Apliquen una falta greu i suspenen del cos un mes l'inspector dels Mossos de Figueres

La decisió va ser presa directament per la Direcció General de la Policia

L'inspector cap de l'ABP de Figueres, Ferran Gómez, ha estat suspès per un mes de sou i feina perquè va marxar del seu lloc de treball, la comissaria de Figueres, dilluns al migdia, en plena crisi per la nevada que va col·lapsar Catalunya. Així, dimecres a la tarda, dos agents de la Divisió d'Aferns Interns (DAI) del cos van comunicar-li la decisió a Gómez i li van retirar la placa i la pistola.

Segons va poder saber l'ACN, la decisió va ser presa directament per la Direcció General de la Policia, de qui depenen directament tots els assumptes d'Afers Interns. Es tracta d'una mesura fulminant, ja que l'expedient es va obrir el mateix dilluns a la tarda i la mesura cautelar s'ha decidit en només 48 hores.  

Es dóna el cas que un de les zones més afectades per la nevada va ser La Jonquera, d'on la seguretat ciutadana del municipi depenia de l'inspector. La Direcció General de Policia (DGP) va indicar que tot i l'absència de Ferran Gómez, la zona de La Jonquera no va quedar desatesa i els comandaments inferiors van assumir les responsabilitats del seu cap per coordinar el dispositiu policial davant els efectes de la nevada.

L'Àrea Bàsica Policial de Figueres comprèn els municipis d'Algullana, d'Albany, Avinyonet de Puigventós, Bàscara, Biure, Boadella d'Empordà, Borrassà, Cabanelles, Cabanes, Cantallops, Capmany, Cistella, Colera, Darnius, Espolla, el Far d'Empordà, Figueres, Garrigàs, Garriguella, La Jonquera, Lladó, Llançà, Llers, Maçanet de Cabrenys, Masarac, Mollet de Peralada, Navata, Ordis, Palau de Santa Eulàlia, Peralada, Pont de Molins, Ponts, el Port de la Selva, Portbou, Rabós, Sant Climent Sescebes, Sant Llorenç de la Muga, Santa Llogaia, la Selva de Mar, Siurana, Terrades, la Vajol, Vilabertran, Vilafant, Vilamalla, Vilamaniscle, Vilanant i Vila-sacra.

Saura confirma l'absència de Gómez

El conseller d'Interior, Joan Saura, no va voler donar gaire detalls ahirde la suspensió fulminant de l'inspector cap dels Mossos d'Esquadra a Figueres per un suposat abandonament del lloc de treball durant el temporal de neu però ha afirmat que Ferran Gómez 'va marxar el dilluns a la tarda i no va tornar fins dimarts al matí'. 'Una actuació com aquesta es mereix una resposta ràpida i fulminant. En tot cas, està en mans de la divisió d'afers interns que determinarà quines són les causes', ha explicat Saura durant la seva visita al parc de Bombers de la Vall d'Aro, dins el terme municipal de Castell-Platja d'Aro, on es va reunir amb els alcaldes i els cossos d'emergència i seguretat de la zona.

Igualment, el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació va recordar que els membres de la Direcció General dels Mossos d'Esquadra han fet ben bé el contrari que l'inspector cap de Figueres durant aquests últims dies de temporal. 'Tothom ha fet hores extres i hi ha hagut més patrulles treballant que mai', ha assegurat Saura.