Madrenas: ''Vox s'alimenta del conflicte. Les imatges d'avui no són grates''

L'alcaldessa de Girona fa una crida a no caure en provocacions

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha reflexionat aquesta tarda a través de la seva compta de Twitter respecte els aldarulls i la concentració programada per Vox a la plaça U d'Octubre en motiu del dia que es retia homenatge a la constitució espanyola.

La batllessa ha assegurat que partits com Vox busquen "la confrontació social i l’agitació. S’alimenta del conflicte. Cada vegada que ho aconsegueixen, amplien la seva base i se n’aprofiten. La concentració d’avui, a la plaça U d’Octubre, era una clara provocació amb aquest objectiu", ha reblat. Amb tot també ha explicat que tant l'ultradreta com els borbònics tenen "molt poca" representativitat a Girona i es pregunta si "calia donar-los aquesta publicitat?".

Amb tot, considera que "davant les provocacions les institucions hem de tenir els mecanismes per evitar escenaris d’agressivitat i confrontació directa, i poder actuar preventivament i no a posteriori. Les imatges que hem vist avui no són grates per ningú. Amb l’experiència d’avui, demano al sistema judicial que des del territori puguem aplicar criteris de prudència davant de possibles enfrontaments com els que es preveien. Cal buscar sempre la millor manera de preservar drets fonamentals sense alterar la convivència ciutadana", ha dit.

Finalment Madrenas espera que no es repeteixin les "provocacions ultradretanes ni els enfrontaments".