Carrizosa (C's) lamenta la manifestació antifeixista de Girona contra Vox

El portaveu al Parlament defensa la constitució

El portaveu de Cs al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha denunciat aquest dijous els atacs que hi ha hagut les darreres hores en actes de diferents partits per donar suport a la Constitució. Carrizosa ha lamentat els incidents a Girona durant un acte de Vox, així com l'intent de boicot a l'acte que la pròpia formació taronja va celebrar dimecres a Barcelona amb presència de Manuel Valls. Carrizosa defensa que l'actual carta magna és "modèlica" i diu que si es vol reformar caldrà la implicació de totes les forces constitucionalistes i un "ampli consens" com el que es va saber trobar l'any 1978.
Abans de participar a la manifestació d'Espanya i Catalans en suport a la Constitució, Carrizosa ha defensat el text com una garantia de "drets i llibertats" que considera que estan avui en risc a Catalunya. "A Girona els comandos que volen evitar que altres es manifestin han provocat greus incidents", ha dit en al·lusió als antifeixistes que han protestat durant l'acte de Vox.
 
Per contra, diu Carrizosa, la Constitució representa el diàleg "de totes les forces de l'època" i de les seves "renúncies" per tal d'arribar a un acord: "És el que passa a les democràcies". El portaveu de Cs entén que en els darrers 40 anys l'estat espanyol ha "avançat" gràcies a la Constitució malgrat, assegura, a Catalunya "no es pot celebrar amb llibertat" l'aniversari.