Un antifeixista ferit molt greu per les càrregues dels Mossos a Girona

L'incident s'ha produit poc abans de les dotze del migdia

Els Mossos d'Esquadra han deixat a un manifestant del grup antifeixista ferit molt greu per un cop al cap i aquest ha estat evacuat en una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'hospital Josep Trueta de Girona.

Aquesta és la segona càrrega dels agents quan faltaven pocs minuts per a les dotze del migdia, un cop iniciat l'acte del partit ultra VOX que s'ha concentrat a la plaça U d'Octubre de Girona per a commemorar els 40 anys de la constitució espanyola. Segons apunten algunes fonts, tot s'hauria iniciat per la presència d'Álvaro de Marichalar entre els membres de l'ultradreta que hauria provocat i increpat als manifestants al seu pas pel carrer Eiximenis.

Els ultradretans han aconseguit aplegar a unes 150 persones vingudes de tot Catalunya en un acte que s'ha entès com una provocació i que ha generat el rebuig d'un ampli sector de la ciutadania. Hores abans de l'inici de l'acte els antifeixistes s'han aplegat davant l'edifici de Correus i han intentat accedir a la plaça, on han rebut l'atac per part de les forces de seguretat que els han barrat el pas. Al seu torn els manifestants han intentat retirar les tanques de seguretat i és aleshores quan els enfrontaments s'han iniciat, deixant a 28 CDR ferits segons han apuntat ells mateixos.