Primeres càrregues per impedir que els antifeixistes accedeixin a la plaça U d'Octubre

Els concentrats protesten davant un acte programat per VOX

  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN
  • Dos agents dels Mossos, arrossegant un manifestant antifeixista a la plaça U d'Octubre de Girona. ACN
    Dos agents dels Mossos, arrossegant un manifestant antifeixista a la plaça U d'Octubre de Girona
    Fotos: ACN

[ACTUALITZAT 11:10h]

Unes 300 persones s'han aplegat davant de l'edifici de Correus de Girona a dos quarts de nou del matí per tal d'iniciar una marxa en contra el feixisme en resposta a la concentració programada pel partit d'ultradreta VOX a les onze a la plaça U d'Octubre.

Un fort desplegament policial ha tallat els carrers Jaume I i els agents han identificat aquelles persones que intentaven tallar el cordó o bé els prenien fotografies, segons han informat diversos testimonis. La intenció dels membres antifeixistes és dirigir-se des de l'Avinguda Ramon Folch fins a la plaça U d'Octubre.

Quan els manifestants antifeixistes han arribat a la plaça, han tirat les tanques que hi havia i ha estat en aquest moment que els Mossos han carregat i els han dispersat pels carrers del costat.

En aquests moments, es troben en un lateral de la plaça envoltants d'un fort cordó policial. Entre els crits que s'hi senten hi ha 'Fora feixistes dels nostres barris', 'No passaran' i 'Girona serà la tomba del feixisme'.

La policia ja va començar ahir a desplegar-hi el dispositiu de seguretat per evitar enfrontaments, després que VOX i Borbonia convoquessin una concentració a l'espai sota el lema 'Units per la Constitució'.

Almenys hi ha un manifestant detingut i dos agents dels Mossos d'Esquadra han resultat ferits. Pel que fa als CDR aquests informen que 27 dels seus membres han resultat ferits per les càrregues dels agents.

Entre d'altres, el partit d'ultradreta mobilitzarà autocars des de Tarragona. La concentració es farà entre les onze del matí i la una del migdia. La Plataforma Antifeixista Gironina va respondre a la provocació convocant una manifestació de protesta per impedir que se celebri l'acte i ja alerten que, si no es prohibeix, "ho farà el poble".