Set mesos tancats i 1,6 milions d'euros en pèrdues

Els empresaris d'oci nocturn de Platja d'Aro clausurats s'han concentrat davant el Palau de Justícia

Al llarg d'aquest matí s'han concentrat davant el Palau de Justícia de Girona els empresaris d'oci nocturn de Platja d'Aro que actualment fa set mesos que tenen els seus locals clausurats per ordre judicial.

Els empresaris protesten perquè, malgrat expliquen els seus locals compleixen des de fa mesos amb tots els requisits que legalment els correspon, encara no s'ha decretat la seva reobertura.
 
Fins a data d'avui, els danys i perjudicis que porten acumulats els empresaris afectats pugen a més de 1,6 milions d'euros atès que han perdut tota la temporada d'estiu d'enguany i també perdran totes les nits d'aquestes festes de Nadal (Nadal, cap d'any i Reis) pel que les pèrdues podran arribar fins als 1,8 milions d'euros ben aviat.
 
La darrera resolució dictada per la jutgessa que porta el cas ha estat una provisió on es cita a totes les parts per al dia 9 de gener per decidir si es reobren els locals i també sobre la pràctica d'una prova pericial addicional a totes les que ja s'han practicat. Això significa que es comprovarà si els locals compleixen o no la normativa en matèria acústica. Amb tot, els propietaris apunten que ja compleixen la normativa i, per tant, el jutjat "no hauria d'entretenir el cas fins que es practiqui una nova prova que no es objecte del present procediment d'execució d'una sentència de l'any 2008".
 
Aquest matí, els serveis jurídics de la FECASARM han presentat un recurs de reposició contra la decisió de la jutgessa de convocar les parts pel dia 9 de gener i se l'ha instat a revocar aquesta provisió i a dictar-ne una altra en el seu lloc on es decreti amb caràcter immediat el desprecinte i la reobertura dels locals.
 
En l'escrit de recurs, els serveis jurídics de la federació ja han anunciat al jutjat que, en cas de continuar endarrerint de manera injustificada la reobertura dels locals li seran reclamats els corresponents danys i perjudicis a través de l'oportuna reclamació de responsabilitat patrimonial per funcionament anormal del departament de justícia atès que els empresaris afectats no tenen el deure jurídic de suportar aquest retard així com tampoc els 40 treballadors que d'ells depenen i que ara es troben sense feina.    
 
El jutge que substitueix a la jutgessa que porta el cas ha resolt avui a primera hora de la tarda el recurs presentat avui tot concedint cinc dies de termini a les demés parts per si desitgen impugnar el recurs. Des de la FECASARM, lamenten aquesta darrera decisió, ja que "si els locals compleixen amb la normativa no cal seguir donant trasllat a les parts sinó decretar la reobertura immediata dels mateixos ja que ja es porten dos mesos perduts donant trasllat d'un escrit a una part i a l'altra i entretant els empresaris afectats es veuen greument perjudicats per aquesta lentitud judicial que no fa més que contribuir  a engruixir la llarguíssima llista d'aturats existent al país i l'agonia d'uns empresaris que veuen com els seus locals legals romandran injustament tancats fins l'any 2014", han reblat.