Els tres bars tancats a Platja d'Aro finalment no podran tornar a obrir aquest estiu

La Fecasarm quantifica en un milió d'euros les pèrdues acumulades

Els tres locals precintats de Platja d'Aro romandran tancats el que queda d'estiu. Així ho ha determinat la jutgessa que porta el cas malgrat la petició formulada per la Fecasarm i l'Ajuntament del municipi els quals demanaven declarar hàbils els dies del mes d'agost per resoldre el precinte.

Aquest fet suposa, segons la federació, unes pèrdues acumulades superiors al milió d'euros ja que tenien contractats a 40 treballadors, actualment a l'atur.
                                 
La resolució ha estat dictada després de la vista celebrada el passat dia 8 d’agost i en base a la mateixa la jutgessa ha decidit no donar lloc a l’habilitació del mes d’agost per resoldre el cas atès que, segons la mateixa, "no ens trobem en l’àmbit d’un incident amb adopció de mesures cautelars".

Segons el criteri de Fecasarm, "la jutgessa ha realitzat una interpretació equivocada del precepte que li hagués permès adoptar aquesta mesura extraordinària en un claríssim cas d’urgència atès que ens trobem en època de màxima afluència turística i per tant les pèrdues econòmiques són molt quantioses, més quan hi ha 40 treballadors sense feina. És més que evident que en el marc del context de crisi econòmica i amb l’índex d’aturats que hi ha actualment al país no podem acceptar de cap manera (tot i que acatem) resolucions judicials amb aquest contingut", han explicat a través d'un comunicat.
 
Com a darrera justificació, la jutgessa igualment manté –malgrat no resoldre- el precinte dels locals apuntant que incompleixen encara la normativa vigent, fet que la federació considera "allunyat de la realitat" i es recolzen en uns informes elaborats per ECA-BUREAU VERITAS i d’experts en acústica.