Recullen 3.000 signatures en suport als empresaris en vaga de fam de Platja d'Aro

Esperen arribar a les 5.000 firmes aquesta setmana

Ja s’han recollit prop de 3.000 signatures de suport als dos empresaris d’oci nocturn de Platja d’Aro que es troben en vaga de fam arrel del precinte dels seus locals realitzat per l’Ajuntament d’aquesta localitat per ordre judicial. La recollida de signatures de suport als dos empresaris es va iniciar el passat divendres i en total se'n porten recollides exactament  2.835, xifra a la que s'ha arribat doncs en cinc dies. Els afectats esperen arribar a les 5.000 signatures durant el transcurs d'aquesta setmana.
 
Els propietaris dels locals clausurats van decidir començar aquesta vaga de fam per manifestar la seva indignació envers el contingut de la resolució dictada pel Jutjat Contenciós número 2 de Girona, la qual manté el tancament de 3 locals d’oci i el precinte dels equips de música d'altres 2 malgrat disposar de tots els permisos exigits per la normativa per al desenvolupament de l’activitat exercida. Els cinc negocis donen feina a prop de 40 treballadors i que constitueixen la única font d’ingressos d’aquests empresaris (el 85% dels seus ingressos anuals els obtenen en època d'estiu).
 
Està previst que el Jutjat resolgui aquesta setmana la petició d’aclariment presentada per part dels Serveis Jurídics de FECASARM, doncs des de la patronal se li ha preguntat a la jutgessa quan de temps han de romandre tancats els locals per considerar executada la sentència i quines mesures han de complir els locals per a què es procedeixi a la seva reobertura immediata. A menys que la jutgessa no canviï finalment de parer tot acceptant que els locals disposen de tots els papers en regla per obrir i els permeti reobrir, la FECASARM interposarà el proper dijous un recurs d'apel·lació contra la Interlocutòria d'execució davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, sol·licitant al mateix temps una mesura cautelar de suspensió de l'execució, atès l'importantíssim greuge que està provocant als empresaris afectats el manteniment d'aquesta tan injusta com surrealista mesura.   
 
Amb tot, des dels Serveis Jurídics de la FECASARM consideren del tot "injustificable" que es mantingui el tancament d'una activitat empresarial partint d'un escenari jurídic que no es correspon amb el real, atès que la sentència del 2008 -que ara s'ha executat per segona vegada- obliga a l'Ajuntament a clausurar els locals afectats "per què els mateixos no disposen de llicència". El fet de que s'hagi acreditat a la jutgessa que tots ells disposen actualment de la mateixa i del corresponent control inicial, "ha de comportar l'aixecament immediat del precinte executat i l'arxiu de les actuacions. Aquest serà doncs l'argument principal que adduirà la FECASARM davant l'Alt Tribunal tot desitjant que la petició cautelar prosperi en breu i abans de que els danys i perjudicis per als empresaris afectats siguin del tot irreversibles".